Hyundai i10: Airbag - aanvullend
beveiligingssysteem - Veiligheidskenmerken van uw voertuig - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Airbag - aanvullend beveiligingssysteem

Air bag - aanvullend beveiligingssysteem

(1) Front-airbag bestuurder
(2) Voor passagiers air-bag*
(3) Side air-bag*
(4) Gordijn air-bag*
(5) Voor air-bag AAN/UIT schakelaar passagier*

* : indien van toepassing

WAARSCHUWING Zelfs in voertuigen met air-bags moeten altijd de veiligheidsgordels worden gedragen om het risico en de ernst van letsel te minimaliseren in het geval van een aanrijding.

Dit voertuig is uitgerust met een extra airbag- systeem voor de bestuurderssto-el, bijrijdersstoel en/of achterbank.

De voorste airbags zijn ontworpen als aanvulling op de driewegs veiligheidsriemen.

Deze airbags geven alleen extra bescherming als de veiligheidsriem altijd tijdens het rijden gedragen wordt.

U kunt ernstig letsel oplopen, of overlijden, tijdens een ongeval als u de veiligheidsriem niet draagt. Airbags zijn ontworpen als aanvulling voor veiligheidsriemen, niet om deze te vervangen. De airbags zijn niet ontworpen om te ontplooien in elke aanrijding. Tijdens sommige ongevallen bieden alleen de veiligheidsriemen u bescherming.

WAARSCHUWING - VEILIGHEIDSMAATREGELEN VOOR AIRBAGS Gebruik altijd veiligheidsgordels en kinderzitjes - elke reis, elke keer, iedereen! Zelfs bij airbags kunt u ernstig letsel oplopen, of overlijden, tijdens een botsing als uw riem niet goed vast zit of als u deze niet draagt terwijl de airbag opgeblazen wordt.

Plaats NOOIT een kind in een kinderzitje of zitstoel in de voor passagierszitplaats.

Een airbag die opgeblazen wordt kan een peuter of kind zwaar raken waardoor het kind ernstig letsel oploopt of zelfs kan overlijden.

Kinderen onder 13 jaar Altijd op de achterste Zitplaatsen. Het is de veiligste plaats voor kinderen van iedere leeftijd om mee te rijden. Indien een kind van 13 jaar of jonger in de voorstoel moet meerijden, moet hij of zij de veiligheidsgordel gebruiken en de stoel moet zo ver mogelijk maar wel comfortabel naar achteren gezet worden.

Alle inzittenden moeten comfortabel en zoveel mogelijk rechtop zitten met de rugleuning in een verticale positie, met de veiligheidsgordels om, de benen comfortabel uitgestrekt en de voeten op de vloer totdat het voertuig is geparkeerd en als de motor uitgeschakeld is. Als een persoon in de verkeerde positie zit tijdens een ongeval, dan kan de airbag deze persoon hard raken wat kan resulteren in ernstig letsel of zelfs overlijden.

De inzittenden moeten nooit zitten of leunen onnodig dicht bij de airbags of leunen tegen de deur of het midden console.

Zet uw zitplaats als comfortabel en mogelijk is, hierdoor heeft u de beste bescherming van het air-bag systeem. Het is aan te raden de borstkas tenminste 25 cm van het stuurwiel af te houden.

Zie ook:

KIA Picanto. Verzorging van de veiligheidsgordels
Veiligheidsgordels mogen niet worden gedemonteerd of gemodificeerd. Verder moet er op worden gelet dat de gordels en de onderdelen daarvan niet beschadigd worden door de scharnieren van de stoele ...

KIA Picanto. Onderhoud van lichtmetalen velgen
De lichtmetalen velgen zijn voorzien van een beschermende transparante laklaag. Gebruik voor het reinigen van lichtmetalen velgen geen schuur- of polijstmiddelen, oplosmiddelen of een staal ...

KIA Picanto. Geschiktheid voor elke stoelpositie voor de "universele" categorie kinderzitjes die vastgezet worden met gordels overeenkomstig de ECE-voorschriften (achterstoelen voor 3 personen, voor E
Gebruik kinderzitjes die officieel goedgekeurd zijn en die geschikt zijn voor uw kinderen. Zie de volgende tabel voor het gebruik van kinderzitjes. U = Geschikt voor de categorie "univers ...

Modellen: