Hyundai i10: Hoe werkt het air-bags systeem? - Airbag - aanvullend
beveiligingssysteem - Veiligheidskenmerken van uw voertuig - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Hoe werkt het air-bags systeem?

Hoe werkt het air-bags systeem?

Het aanvullende beveiligingsysteem bestaat uit de volgende componenten:

 1. Voor air-bag module van de bestuurder
 2. Voor air-bag module passagierszijde*
 3. Zij-air-bag modules*
 4. Gordijn air-bagmodules*
 5. Veiligheidsgordelspanner systeem*
 6. Airbag waarschuwingslamp*
 7. SRS controle module (SRSCM)*
 8. Voorste botsing sensoren*
 9. Zij botsing sensoren*
 10. Voor air-bag AAN/UIT indicator passagier*
 11. Voor air-bag AAN/UIT schakelaar passagier*

*: indien van toepassing

De controlemodule monitort continu alle componenten zolang het contact AAN staat om vast te stellen of een botsing ernstig genoeg is om air-bag of gordelspanner activering vereisen.

SRS waarschuwingslamp

Het SRS (Supplement Restraint System)- airbag waarschuwinglampje op het bedieningspaneel toont het airbagsymbool zoals aangegeven in de illustratie.

Het systeem controleert het elektrische systeem van de airbag op fouten. Het lampje geeft aan of er mogelijk een probleem is met uw airbagsysteem.

WAARSCHUWING Als uw SRS fouten toont, dan kan het gebeuren dat de airbag niet goed opgeblazen wordt tijdens een ongeval wat kan resulteren in ernstig letsel of overlijden.

Als een van de volgende situaties zich voordoet, je SRS slecht functioneert.

 • De lamp brandt gedurende zes seconden niet als de sleutel in de AAN positie geplaatst wordt.
 • De lamp aan blijft na ongeveer 6 seconden te hebben opgelicht.
 • De lamp aan gaat terwijl het voertuig rijdt.
 • De lamp gaat aan als de motor aanslaat.

Wij adviseren een erkende HYUNDAI verdeler zo spoedig mogelijk het SRS inspecteren als het volgende zich voordoet.

Tijdens een gemiddelde of ersntige botsing zullen sensoren de snelle vertraging van het voertuig vaststellen. Als deze vertraging groot genoeg is, dan zal het regeltoestel de voorste airbags opblazen, op het juiste tijdstip en met de juiste kracht.

De voorste airbags helpen bij het beschermen van de bestuurder en de passagier voor in het voertuig door te reageren op een frontale impact waarbij de veiligheidsriemen niet kunnen zorgen voor voldoende weerstand. Indien noodzakelijk kunnen de airbags helpen bij het verstrekken van bescherming bij een botsing aan de zijkant door uw bovenlichaam vanaf de zijkant te steunen.

U kunt stappen nemen om het risico op letsel door een opgeblazen airbag te verminderen.

Het grootste risico is dat u te dichtbij de airbag zit. Een airbag heeft ongeveer 25 cm (10 in.) nodig om op te kunnen opblazen. Het is aan te raden de borstkas tenminste 25 cm van het stuurwiel af te houden.

SRS waarschuwingslamp

Wanneer het systeem een voldoende ernstige aanrijding detecteert zal het automatisch de front-airbags ontplooien.

SRS waarschuwingslamp

Bij activering zal de air-bag onder druk ontplooien. De afdekdelen zullen open gaan waardoor volledige ontplooiing van de airbags mogelijk is.

Een volledig ontplooide air-bag, in combinatie met een correct gedragen veiligheidsgordel zal de voorwaartse beweging van de inzittenden vertragen, en het risico of hoofd- en borstkasletsel verminderen.

SRS waarschuwingslamp

Na het volledig ontplooien, zal de air-bag onmiddellijk leeg te lopen. Hierdoor is het mogelijk dat de inzittenden voorwaartse zichtbaarheid, het vermogen om te sturen en andere controles behouden.

WAARSCHUWING Voorkom dat objecten gevaarlijke projectielen worden als de airbag van de passagier opgeblazen wordt.
 • Monteer of plaats geen enkele accessoire (drankhouder, cassettehouder, sticker enz.) op het voorste dashboordpaneel boven de handschoenenkastje in een voertuig met een passagiers-airbag.
 • Plaats geen bakje met vloeibare lichtverfrisser in de buurt van het dashboard of op het dasboard.
Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. ATTENTION ASSIST inschakelen
De ATTENTION ASSIST met de boordcomputer inschakelen . Het systeem bepaalt de aandachtstoestand van de bestuurder, afhankelijk van de geselecteerde instelling: ...

KIA Picanto. Koplampen afstellen
1. Pomp de banden tot de gewenste bandenspanning op en haal alle lading uit de auto behalve de bestuurder, reserveband en gereedschap. 2. Zet de auto op een vlakke vloer. 3. Teken vertica ...

Ford Ka+. Trekhaakkogel verwijderen
N.B.: Koppel de aanhanger af. Verwijder de beschermkap. Schuif de kap op de sleutel. Breng de sleutel aan en draai hem linksom. Houd de trekhaakkogel vast. Trek de draaiknop naar buiten en ...

Modellen: