Toyota Aygo: Toegang tot de achterstoelen (3-deurs) - Voorstoelen - Verstellen van de stoelen - Bediening van
elk onderdeel - Toyota Aygo - InstructieboekjeToyota Aygo: Toegang tot de achterstoelen (3-deurs)

■ In en uit de auto stappen Gebruik de ontgrendelingshendel van de rugleuningverstelling om de toegang tot de achterstoelen te vergemakkelijken. Als de ontgrendelingshendel van de rugleuningverstelling wordt gebruikt, wordt de oorspronkelijke stand van de stoel opgeslagen. Op die manier kan de stoel weer in de oorspronkelijke stand worden teruggezet.

Trek de ontgrendelingshendel van de rugleuningverstelling omhoog.

De rugleuning wordt naar voren geklapt en de stoel wordt ontgrendeld en kan worden verschoven.

Beweeg de stoel helemaal naar voren.

Toegang tot de achterstoelen (3-deurs)

■Nadat de passagiers in de auto zijn gestapt (3-deurs uitvoeringen) Schuif de stoel naar achteren en klap de rugleuning omhoog. De stoel komt weer terug in zijn oorspronkelijke positie en wordt automatisch vergrendeld.

Als de stoel niet in zijn oorspronkelijke positie kan worden teruggeschoven omdat er onvoldoende ruimte is vanwege het feit dat er een passagier achterin zit of er bagage achter de stoel staat, wordt de stoel in zijn huidige positie vergrendeld en wordt de geheugenfunctie gedeactiveerd.

Om de oorspronkelijke positie weer in te stellen moet de ontgrendelingshendel van de rugleuningverstelling omhoog worden getrokken nadat de bagage verwijderd is of de passagier is uitgestapt of op de juiste manier is gaan zitten, zodat de stoel weer in zijn oorspronkelijke positie kan worden teruggeschoven.

Als u de stoel met de hendel voor de stoelpositieverstelling echter verder naar achteren schuift dan de oorspronkelijke positie, wordt deze vorige positie overschreven.

WAARSCHUWING

■Wanneer de positie van de stoel wordt versteld

 • Let er bij het verstellen van de positie van de stoel op dat de stoel de overige inzittenden van de auto niet raakt, omdat deze hierdoor wellicht letsel zouden kunnen oplopen.
 • Houd uw handen niet onder de stoel of in de buurt van bewegende onderdelen om letsel te voorkomen.

  Uw vingers of handen zouden bekneld kunnen raken in het stoelmechanisme.

■Stoel afstellen

 • Om te voorkomen dat u bij een aanrijding onder de veiligheidsgordel doorschuift, is het raadzaam de leuning niet verder achterover te zetten dan strikt noodzakelijk is.

  Als de rugleuning te ver achterover staat, kan bij een ongeval het heupgedeelte over uw heupen heen schuiven, waardoor er te veel kracht op uw buik wordt uitgeoefend, of kan het schoudergedeelte van de gordel in contact komen met uw nek, waardoor ernstig letsel kan ontstaan.

  Verstel de bestuurdersstoel niet tijdens het rijden, aangezien de stoel dan onverwachts kan bewegen. Hierdoor kan de bestuurder de controle over de auto verliezen.

 • Controleer na het verstellen of de stoel goed is vergrendeld.
 • 3-deurs uitvoeringen: Zorg ervoor dat nooit iemand de ontgrendelingshendel aanraakt tijdens het rijden.
Zie ook:

Fiat 500. Ruiten reinigen
RUITENWISSERS VOOR De hendel kan in vijf verschillende standen worden gezet (vier snelheidsniveaus ): ruitenwissers uitgeschakeld wissen met interval langzaam continu wissen snel continu ...

Toyota Aygo. Starten van de motor
Multi-Mode Transmissie 1. Controleer of de parkeerrem is geactiveerd. 2. Trap het rempedaal stevig in, zet het contact AAN en zet de selectiehendel in stand N. 3. Zet het contact in stand START e ...

Citroen C1. Lichtschakelaar
Hoofdverlichting De lichtschakelaar heeft verschillende standen om de zichtbaarheid van de auto en het zicht van de bestuurder aan te passen aan de omgeving: parkeerlicht: om gezien te word ...

Modellen: