Mercedes-Benz A-Klasse: Parkeren - Parkeerpilot - Rijsystemen - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Parkeren

WAARSCHUWING Als u de auto verlaat terwijl deze alleen door de parkeerpilot wordt afgeremd, kan deze wegrollen als:

Er bestaat gevaar voor ongevallen!

De auto altijd tegen wegrollen beveiligen voordat u deze verlaat.

 Informatie 

Auto's met automatische transmissie:

Als de PARKTRONIC-parkeerassistent obstakels herkent, remt de parkeerpilot bij het inparkeren zelfstandig af. De bestuurder is zelf verantwoordelijk voor het tijdig remmen.  

De auto tot stilstand brengen zolang de gewenste parkeerplek door het parkeersymbool in het combi-instrument wordt weergegeven.

Auto's met automatische transmissie: De transmissie in de stand zetten. Auto's met handgeschakelde versnellingsbak: De achteruitversnelling inschakelen.

 • Op het multifunctioneel display verschijnt de melding Parkeerpiloot starten? Ja: OK Nee: .

  Procedure afbreken: De toets op het multifunctioneel stuurwiel indrukken of wegrijden.

  of

  Met ondersteuning van de parkeerpilot inparkeren: De toets op het multifunctioneel stuurwiel indrukken.

 • Op het multifunctioneel display verschijnt de melding Parkeerpiloot actief Gas geven en remmen Op omgeving letten .

  Het multifunctioneel stuurwiel loslaten.

  Achteruitrijden en hierbij altijd klaar zijn om direct te kunnen remmen. Bij het achteruitrijden circa 10 km/h of langzamer rijden. Anders wordt de parkeerpilot afgebroken.

 • Auto's met automatische transmissie: De parkeerpilot remt de auto af tot stilstand zodra de achterste begrenzing van de parkeerplek wordt benaderd.

  In kleine parkeerplekken kan het nu nodig zijn te manoeuvreren.

  Auto's met handgeschakelde versnellingsbak: Stoppen, uiterlijk wanneer het ononderbroken waarschuwingssignaal van de PARKTRONIC-parkeerassistent klinkt.

 • In kleine parkeerplekken kan het nu nodig zijn te manoeuvreren. Auto's met automatische transmissie: Op het multifunctioneel display verschijnt de melding Parkeerpiloot actief Schakelstand D selecteren Op omgeving letten .

  Auto's met handgeschakelde versnellingsbak: Op het multifunctioneel display verschijnt de melding Parkeerpiloot actief Vooruitversnelling inschakelen Op omgeving letten .

  Auto's met automatische transmissie: Als de auto stilstaat de transmissie in de stand zetten.

  Auto's met handgeschakelde versnellingsbak: Als de auto stilstaat de eerste versnelling inschakelen.

 • De parkeerpilot stuurt direct in de andere richting.

  Op het multifunctioneel display verschijnt de melding Parkeerpiloot actief Gas geven en remmen Op omgeving letten .

  Informatie 

  U bereikt het beste parkeerresultaat als u vóór het wegrijden de volledige stuurbeweging afwacht.

  Vooruitrijden en hierbij altijd klaar zijn om direct te kunnen remmen.
 • Auto's met automatische transmissie: De parkeerpilot remt de auto af tot stilstand zodra de voorste begrenzing van de parkeerplek wordt benaderd.

  In kleine parkeerplekken kan het nu nodig zijn te manoeuvreren.

  Auto's met handgeschakelde versnellingsbak: Stoppen, uiterlijk wanneer het ononderbroken waarschuwingssignaal van de PARKTRONIC-parkeerassistent klinkt.

  Auto's met automatische transmissie: Op het multifunctioneel display verschijnt de melding Parkeerpiloot actief Schakelstand R selecteren Op omgeving letten .

  Auto's met handgeschakelde versnellingsbak: Op het multifunctioneel display verschijnt de melding Parkeerpiloot actief Achteruitversnelling inschakelen Op omgeving letten

  Zodra het parkeren is beëindigd, verschijnt op het multifunctioneel display de melding Parkeerpiloot beëindigd en klinkt er een geluidssignaal. De auto is nu geparkeerd.

  Auto's met automatische transmissie: De auto wordt op zijn plaats gehouden zonder dat u het rempedaal hoeft te bedienen. De remwerking wordt opgeheven als gas wordt gegeven.

  De parkeerpilot ondersteunt u nu niet meer met stuur- en remingrepen. Als de parkeerpilot wordt afgebroken, moet u in elk geval weer zelf sturen en remmen. De PARKTRONIC-parkeerassistent is nog steeds beschikbaar.

  Inparkeeraanwijzingen:

  • Hoe uw auto na het inparkeren in de parkeerplek komt te staan, is afhankelijk van verschillende factoren. Met name de plaats en vorm van de ervoor en erachter geparkeerde auto's en van de plaatselijke omstandigheden. Het kan voorkomen dat de parkeerpilot de auto te ver of niet ver genoeg in de parkeerplek stuurt. Eventueel stuurt hij de auto ook over of op de stoeprand. Eventueel het inparkeren met de parkeerpilot afbreken.
  • De transmissiestand kan ook vroegtijdig worden ingeschakeld. De auto verandert dan van richting en rijdt niet zo ver in de parkeerplek. Als te vroeg wordt geschakeld, wordt het inparkeren afgebroken. Een zinvolle inparkeerstand is vanuit deze positie niet meer mogelijk.
   Zie ook:

   Hyundai i10. Gebruik van de veiligheidsriem tijdens een zwangerschap
   De veiligheidsriem moet altijd tijdens de zwangerschap gedragen worden. De beste manier om uw ongeboren kind te beschermen, is door u zelf te beschermen door altijd de veiligheidsriem te gebruiken ...

   Hyundai i10. Defect indicator (MIIL) lampje (indien van toepassing)
   Deze waarschuwingslamp is onderdeel van het Motor Controle Systeem.Het motor Controle Systeem controleert o.a. de emmissie controlesysteem componenten. Indien deze lamp oplicht tijdens het ...

   Hyundai i10. Hoorn
   De claxon kan worden gebruikt door op het symbool op het stuurwiel te drukken. Controleer de claxon regelmatig om zeker te zijn dat het correct werkt. AANDACHT Om de claxon te gebruiken, druk ...

  • Modellen: