Mercedes-Benz A-Klasse: Uitparkeren - Parkeerpilot - Rijsystemen - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Uitparkeren

Om ervoor te zorgen dat de parkeerpilot u bij het uitparkeren ondersteunt:

Alleen als met de parkeerpilot parallel aan de rijrichting is ingeparkeerd, kan deze ook bij het uitparkeren ondersteunen.

Informatie 

Auto's met automatische transmissie:

Als de PARKTRONIC-parkeerassistent obstakels herkent, remt de parkeerpilot bij het uitparkeren zelfstandig af. De bestuurder is zelf verantwoordelijk voor het tijdig remmen.  

De motor starten.

De elektrische parkeerrem vrijzetten.

De richtingaanwijzer inschakelen in de richting waarin wordt weggereden.

Auto's met automatische transmissie: De transmissie in de stand of zetten.

Auto's met handgeschakelde versnellingsbak: Een vooruitversnelling of de achteruitversnelling inschakelen.

  • Op het multifunctioneel display verschijnt de melding Parkeerpiloot starten? Ja: OK Nee: .

    Procedure afbreken: De toets op het multifunctioneel stuurwiel indrukken of wegrijden.

    of

    Met ondersteuning van de parkeerpilot uitparkeren: De toets op het multifunctioneel stuurwiel indrukken.

  • Op het multifunctioneel display verschijnt de melding Parkeerpiloot actief Gas geven en remmen Op omgeving letten .

    Het multifunctioneel stuurwiel loslaten.

    Wegrijden en hierbij altijd klaar zijn om direct te kunnen remmen. Bij het uitparkeren een snelheid van circa 10 km/h niet overschrijden. Anders wordt de parkeerpilot afgebroken.

    Auto's met handgeschakelde versnellingsbak: Stoppen, uiterlijk wanneer het ononderbroken waarschuwingssignaal van de PARKTRONIC-parkeerassistent klinkt.

    Auto's met automatische transmissie: Afhankelijk van de melding of de behoefte de transmissie in de stand of zetten.

    Auto's met handgeschakelde versnellingsbak: Afhankelijk van de melding of de behoefte, een vooruitversnelling of de achteruitversnelling inschakelen.

  • De parkeerpilot stuurt direct in de andere richting. Op het multifunctioneel display verschijnt de melding Parkeerpiloot actief Gas geven en remmen Op omgeving letten .

    Informatie 

    U bereikt het beste uitparkeerresultaat als u vóór het wegrijden de volledige stuurbeweging afwacht.

    Als na de activering eerst achteruit wordt gereden, wordt het stuurwiel rechtuit gezet.  

    Overeenkomstig de waarschuwingsmeldingen van de PARKTRONIC-parkeerassistent zo nodig meerdere keren voor- en achteruitrijden.

    Zodra het uitparkeren is afgesloten, wordt het stuurwiel rechtuit gezet. U hoort een geluidssignaal en op het multifunctioneel display verschijnt de melding Parkeerpiloot beëindigd . U moet dan direct zelf sturen en in het stromende verkeer invoegen. De PARKTRONIC-parkeerassistent is nog steeds beschikbaar. U kunt reeds voor beëindiging van het uitparkeren zelf weer sturen. Dat kan van pas komen als u ziet, dat het wegrijden bij de parkeerplek al mogelijk is.

      Zie ook:

      KIA Picanto. Werking van airbagsysteem
      De airbags kunnen alleen worden geactiveerd (indien nodig opgeblazen worden) als het contact in stand ON of START staat. De airbags worden bij zwaardere aanrijdingen van voren of opzij (i ...

      Mercedes-Benz A-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
      WAARSCHUWING Wanneer kinderen de stoelen instellen kunnen ze bekneld raken, in het bijzonder wanneer er geen toezicht is. Er bestaat gevaar voor letsel! Bij het verlaten v ...

      Hyundai i10. Hoofdsteunen
      De bestuurdersstoel en passagiersstoel voor zijn uigerust met een hoofdsteun voor de veiligheid en het comfort van de inzittenden. De hoofdsteun voorziet niet alleen in comfort voor de bestuu ...

    • Modellen: