Mercedes-Benz A-Klasse: Geschiktheid van zitplaatsen voor bevestiging van een 
ISOFIX-kinderzitjesbevestigingsysteem - Correcte plaatsing van kinderzitjesbevestigingssystemen - Kinderen in de auto - Veiligheid - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Geschiktheid van zitplaatsen voor bevestiging van een ISOFIX-kinderzitjesbevestigingsysteem

Mercedes-Benz A-Klasse / Mercedes-Benz A-Klasse - Instructieboekje / Veiligheid / Kinderen in de auto / Correcte plaatsing van kinderzitjesbevestigingssystemen / Geschiktheid van zitplaatsen voor bevestiging van een ISOFIX-kinderzitjesbevestigingsysteem

Wanneer een babyschaal van groep 0 of 0+ of een naar achteren gericht kinderzitjesbevestigingssysteem van groep I op een zitplaats achterin wordt gebruikt, moet de bestuurders- of passagiersstoel zodanig worden ingesteld, dat de stoel de babyschaal of het kinderzitjesbevestigingssysteem niet raakt.

Als een naar voren gericht kinderzitjesbevestigingssysteem van groep I wordt gebruikt, moet indien mogelijk de hoofdsteun van de betreffende zitplaats worden uitgebouwd . De leuning van het kinderzitjesbevestigingssysteem moet zo volledig mogelijk tegen de rugleuning van de zitplaats aan liggen.

Ervoor zorgen dat de voeten van het kind de voorstoel niet kunnen raken. De voorstoel zo nodig iets naar voren zetten.

Bij bepaalde kinderzitjesbevestigingssystemen van gewichtsgroep II of III kan het gebeuren dat het gebruiksbereik beperkt is. Door mogelijk contact met het dak kan het gebeuren, dat het kinderzitjesbevestigingssysteem niet op de maximumgrootte kan worden ingesteld.

Ook altijd de aanwijzingen onder "Kinderzitjesbevestigingssysteem" en de montagehandleiding van de fabrikant van het kinderzitjesbevestigingssysteem in acht nemen.

Als het kinderzitjesbevestigingssysteem wordt uitgebouwd, moet direct de hoofdsteun weer worden gemonteerd. Alle inzittenden moeten de hoofdsteun voor het wegrijden correct instellen.

  Legenda bij de tabel:
X ISOFIX-positie, die voor ISOFIX-kinderzitjesbevestigingsystemen in deze gewichtsgroep en/of grootteklasse niet geschikt is.
IUF Geschikt voor naar voren gericht ISOFIX-kinderzitjesbevestigingsysteem van de categorie Universal dat geschikt is voor gebruik in deze gewichtsgroep.
IL Geschikt voor ISOFIX-kinderzitjesbevestigingsysteem overeenkomstig advies, zie de tabel "Geadviseerde kinderzitjesbevestigingssystemen".

Advies voor een geschikt ISOFIX-kinderzitjesbevestigingsysteem is ook verkrijgbaar bij de fabrikant. Hiertoe moet uw auto en de zitplaats in de autotypelijst van de fabrikant van het kinderzitjesbevestigingssysteem zijn aangegeven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de fabrikant van het kinderzitjesbevestigingssysteem of zijn website raadplegen.

 

Gewichtsgroep Grootteklasse Systeem Zitplaats achterin links, rechts
Babydraagzak F ISO/L1 X
G ISO/L2 X
0 tot 10 kg

tot circa 6 maanden

E ISO/R1 IL
0+ tot 13 kg

tot circa 15 maanden

E ISO/R1 IL
D ISO/R2 IL
C ISO/R3 IL

I 9 kg tot 18 kg

circa 9 maanden tot 4 jaar

D ISO/R2 IL
C ISO/R3 IL

B ISO/F2 IUF
B1 ISO/F2X IUF
A ISO/F3 IUF

Het kinderzitjesbevestigingssysteem mag niet het dak raken of door de hoofdsteun worden belast. Daartoe de instelling van de hoofdsteun overeenkomstig aanpassen. Ook de montagehandleiding van de fabrikant van het kinderzitjesbevestigingssysteem in acht nemen.

Auto's met Style- of Urban-pakket, of 4-voudig of 6-voudig verstelbare voorstoel: De voorstoel in de bovenste stand zetten.

Auto's met 2-voudig verstelbare voorstoel: De voorstoel in de voorste stand zetten.
Zie ook:

Toyota Aygo. Voertuigidentificatienummer
Het voertuigidentificatienummer (VIN) is het wettelijke identificatienummer van uw auto. Dit is het belangrijkste identificatienummer van uw Toyota. Het wordt gebruikt voor het op naam zetten van de ...

Toyota Aygo. Wisselen van banden
Wissel de banden zoals aangegeven in de afbeelding. Toyota beveelt aan om de banden ongeveer elke 10.000 km van plaats te wisselen om een gelijkmatig slijtagepatroon en een langere levensduur ...

KIA Picanto. Interieurfilter (indien van toepassing)
A: buitenlucht B: gerecirculeerde lucht C: interieurfilter D: aanjager E: verdamper F: kachelradiateur Het interieurfilter, dat achter het dashboardkastje is gemonteerd, filtert de lucht d ...

Modellen: