Hyundai i10: Het controleren van bandspanning - Banden en wielen - Onderhoud - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Het controleren van bandspanning

Hyundai i10 / Hyundai i10 - Instructieboekje / Onderhoud / Banden en wielen / Het controleren van bandspanning

Controleer uw banden minimaal eenmaal per maand of meer.

Controleer ook de spanning van de reserveband.

Hoe te controleren Gebruik een bandenspanningsmeter van goede kwaliteit om bandspanning te controleren.

Door simpelweg naar de buitenzijde te kijken kunt u niet weten of de banden juist zijn opgepompt. Afhankelijk van het merk en type band kan het lijken dat de spanning niet correct is.

Controleer de bandspanning wanneer de banden koud zijn. "Koude" betekent dat het voertuig niet gereden heeft gedurende minimaal drie uren.

Verwijder de ventieldop. Druk de spanningsmeter stevig op het ventiel en lees de spanning af. Indien de koude bandspanning overeenkomt met de aanbevolen spanning op de bandenspanning-stabel is geen verdere correctie nodig.

Indien de spanning te laag is, voeg lucht toe totdat de geadviseerde spanning is bereikt.

Ook als de bandenspanning te hoog moet dit gecorrigeerd worden. Controleer de bandspanningen met de spanningsmeter.

Wees er zeker van dat de ventieldoppenweer op de ventielen worden gedraaid om vervuiling van het binnenventiel te voorkomen.

WAARSCHUWING
  • Inspecteer uw banden regelmatig op juiste spanning en op slijtage en schade. Gebruik altijd een bandspanningsmeter.
  • Banden met te veel of te weinig spanning slijten onregelmatig en leiden tot minder stuurcomfort, dus veiligheid met als gevolg een grotere kans op een ongeval. De aanbevolen bandspanning voor het voertuig is vermeld in de handleiding en op de bandenspanningstabel in de auto.
  • Versleten, banden kunnen ongevallen veroorzaken. Vervang banden die versleten zijn, ongelijkmatige slijtage vertonen of beschadigd zijn.
  • Denk eraan om regelmatig de bandenspanning van te controleren inclusief de reserveband.
Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Sensoren reinigen
Aanwijzing  Als de sensoren met een hogedrukreiniger worden gereinigd, een afstand tussen auto en sproeier van de hogedrukreiniger van ten minste 30 cm in acht nemen. ...

Citroen C1. Indeling interieur
Zonneklep Dashboardkastje. Audiosysteem, Touch Drive Interface of opbergvak. 12V-aansluiting (max. 120 W). Overschrijd het maximale vermogen niet om uw apparatuur niet te bescha ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Algemene aanwijzingen
Het rijstrookpakket bestaat uit de dodehoekassistent  en de spoorassistent .   Dodehoekassistent Algemene aanwijzingen De dodehoekassistent bewaakt met behulp van tw ...

Modellen: