Hyundai i10: Bandrotatie - Banden en wielen - Onderhoud - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Bandrotatie

Om profielslijtage vlak te maken is het aanbevolen dat de banden iedere 12.000 km of eerder worden gewisseld van voor naar achter.

Controleer voor de wisseling de bandvelg combinatie op onbalans.

Controleer tijdens het wisselen de banden ook op ongelijkmatige slijtage en schade. Abnormale slijtage wordt vaak veroorzaakt door onjuiste bandspanning, wieluitlijning, onbalans in de wielen, hard remmen of het snel nemen van bochten.

Let op knobbels of uitpuilingen in het profiel of zijkant van de band. Vervang de band indien noodzakelijk. Vervang de band als weefsel of koordlagen zichtbaar zijn. Corrigeer na het wisselen van de wielen de bandenspanning en let op dat de wielbouten met het juiste aanhaalmoment zijn vastgezet.

Raadpleeg "Banden en wielen" sectie 8.

Bandrotatie

AANDACHT Wissel banden die een assymetrisch profielpatroon hebben, alleen van voor naar achter en niet van rechts naar links.

WAARSCHUWING
  • Gebruik het de compacte reservewiel niet bij het wisselen van de wielen.
  • Bij het vervangen van banden is het noodzakelijk banden van hetzelfde type en profiel te monteren.

    Deze heeft invloed op de wegligging, prestaties en bedienings- comfort. Dit kan leiden tot vermindering van de voertuigcontrole, wat resulteert in een ongeval en/of materiele schade.

Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. EHBO-set
De achterklep openen. De bagageruimtebodem omhoogklappen. De EHBO-set verwijderen. Ten minste eenmaal per jaar de houdbaarheidsdatum va ...

Peugeot 108. Eco-rijden
Door in de dagelijkse praktijk een aantal aanwijzingen op te volgen kunt u het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van uw auto verminderen. Maak optimaal gebruik van de versnellingsbak Als uw aut ...

Peugeot 108. Boordcomputer
De boordcomputer geeft actuele informatie over het rijden (actieradius, brandstofverbruik...). Weergave van de informatie Druk herhaaldelijk op een van deze toetsen om de verschillende standen v ...

Modellen: