KIA Picanto: Veiligheidsgordels - Veiligheidsgordels - Veiligheidssystemen van uw auto - KIA Picanto - InstructieboekjeKIA Picanto: Veiligheidsgordels

WAARSCHUWING
 • Voor een optimale bescherming moeten de veiligheidsgordels tijdens het rijden altijd worden gedragen.
 • De veiligheidsgordels zijn het meest effectief als de rugleuningen rechtop staan.
 • Kinderen tot en met 12 jaar moeten altijd plaatsnemen op de achterstoel en de gordel op de juiste manier dragen. Laat kinderen nooit op de voorpassagiersstoel meerijden.

  Als een kind van 12 jaar of ouder op de voorpassagiersstoel vervoerd moet worden, moet hij of zij de veiligheidsgordel op de juiste manier dragen en moet de stoel zo ver mogelijk naar achteren worden gezet.

 • Draag nooit de schoudergordel onder de arm door of achter uw rug.

  Het niet op de juiste manier gebruiken van de schoudergordel kan bij een aanrijding resulteren in ernstig letsel. De schoudergordel moet over het midden van uw schouder worden gedragen, over uw sleutelbeen.

 • Zet breekbare voorwerpen nooit vast met een veiligheidsgordel. Bij krachtig remmen of een aanrijding kunnen ze beschadigd raken door de veiligheidsgordel.
 • Zorg ervoor dat de veiligheidsgordels niet gedraaid zitten. Als de gordel gedraaid is, werkt hij minder effectief. Bij een aanrijding kan een gedraaide veiligheidsgordel zelfs snijwonden veroorzaken. Zorg er daarom voor dat de gordel niet gedraaid zit.
 • Let erop dat het materiaal van de gordel niet beschadigd raakt. Laat een beschadigde veiligheidsgordel vervangen.

 

WAARSCHUWING Veiligheidsgordels zijn ontworpen om aan te liggen tegen de botstructuur in het lichaam en moeten daarom laag over het bekken of over het bekken, de borst en de schouder, afhankelijk van het type gordel, worden gedragen; het dragen van het heupgedeelte over de onderbuik moet worden vermeden.

De veiligheidsgordel moet zo strak mogelijk tegen het lichaam aan gedragen worden, voor zover het comfort het toelaat, om een maximale bescherming te kunnen bieden.

Een loszittende veiligheidsgordel biedt veel minder bescherming.

Voorkom dat de gordel in aanraking komt met poetsmiddelen, olie en chemicaliën, in het bijzonder accuzuur.

De veiligheidsgordels kunnen op een veilige manier worden gereinigd met een milde zeepoplossing. De veiligheidsgordel moet worden vervangen als hij gerafeld, verontreinigd of beschadigd is.

De veiligheidsgordel moet ook worden vervangen als hij gedragen is tijdens een zware aanrijding, ook al is de gordel niet zichtbaar beschadigd.

Bij het dragen mag de gordel niet gedraaid zitten. Elke veiligheidsgordel mag maar door één persoon worden gedragen; het is gevaarlijk een kind op schoot te vervoeren met de gordel om beide personen heen.

 

WAARSCHUWING
 • Er mogen geen wijzigingen aan de gordel worden aangebracht of hulpmiddelen worden gebruikt die voorkomen dat het gordelmechanisme de gordel strak tegen het lichaam aan kan trekken of die het verstellen van de gordel onmogelijk maken.
 • Zorg er bij het vastmaken van de veiligheidsgordel voor dat u de gordel niet in de gordelsluiting van een andere stoel steekt. Dit is erg gevaarlijk omdat u mogelijk niet volledig door de veiligheidsgordel wordt beschermd.
 • Maak de veiligheidsgordel tijdens het rijden niet (herhaaldelijk) los en vast. Hierdoor kunt u de controle over het voertuig verliezen waardoor een ongeluk kan gebeuren met ernstig of dodelijk letsel of schade tot gevolg.
 • Zorg er bij het vastmaken van de veiligheidsgordel voor dat de gordel niet over harde of breekbare voorwerpen ligt.
 • Controleer of er geen voorwerpen in de gordelsluiting aanwezig zijn.

  Anders kan de veiligheidsgordel niet goed worden vastgemaakt.

Zie ook:

KIA Picanto. Monteren van een kinderzitje met behulp van een systeem met bevestigingspunten voor bovenste band (indien van toepassing)
De bevestigingspunten voor de bovenste band van het kinderzitje bevinden zich aan de achterzijde van de rugleuningen van de achterstoelen. 1. Voer de bovenste band van het kinderzitje ove ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Bekerhouder in de middenconsole voorin
Auto's met automatische transmissie   Bekerhouder Alle auto's (behalve auto's met Audio 5) In de bekerho ...

Ford Ka+. Middenconsole
Uw auto kan uitgerust zijn met tal van uiteenlopende consolefuncties. Deze omvatten: Aux-ingangsaansluiting. USB. Extra voedingspunt. Mijn Ford-dock. 2 bekerhouders. 2 flessenhouder ...

Modellen: