Hyundai i10: Aanbevolen koude bandspanning - Banden en wielen - Onderhoud - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Aanbevolen koude bandspanning

Alle bandspanningen (inclusief de reserve) moeten gecontroleerd worden wanneer de banden koud zijn. "Koude Banden" betekent dat het voertuig niet gereden heeft gedurende minimaal drie uren.

De geadviseerde bandenspanning moeten worden aangehouden voor de beste prestaties, optimale en veilige voertuigbesturing en minimale bandenslijtage.

Voor aanbevolen bandspanningen raadpleeg "Banden en Wielen" in sectie 8.

Aanbevolen koude bandspanning

Alle specificaties (maten en spanningen) kunnen gevonden worden op de bandenspanningstabel van het voertuig.

WAARSCHUWING - Lage Bandenspanning

Te lage bandenspanning leidt tot een hoger brandstofverbruikt en gaat ten koste van de veiligheid.

Langer doorrijden veroorzaakt ernstige bandenslijtage. Dit kan leiden tot ongelukken.

 

VOORZICHTIG
  • Warme banden hebben hogere spanning dan de aanbevolen koude spanninge van 28 tot 41 kPa (4 to 6 psi). Als een band vaak moet worden bijgevuld, wij aanbevelen het systeem te worden gecontroleerd door een erkende HYUNDAI verdeler.
  • Draai de ventieldoppen altijd terug op de ventielen. Zonder de ventielkap kan vuil of vocht in het ventiel komen en eventueel lekkage veroorzaken.

 

WAARSCHUWING - Bandenspanning

Te hoge of te lage spanning kan de levensduur van de banden verminderen, het stuurcomfort van het voertuig negatief beïnvloeden en leiden tot eventuele schade aan de banden met alle gevolgen van dien.

 

VOORZICHTIG - Bandenspanning

Let op het volgende:

  • Controleer de bandspanning wanneer de banden koud zijn (Nadat het voertuig geparkeerd is geweest gedurende minimaal drie uren niet gereden heeft.).
  • Controleer de spanning van de reserveband iedere keer dat de spanning van andere banden wordt gecontroleerd.
  • Overlbelast uw voertuig nooit.

    Zorg ervoor dat uw bagageruimte niet overladen wordt.

  • Versleten, oude banden kunnen ongevallen veroorzaken. Indien het profiel erg versleten is of indien uw banden beschadigd zijn, moeten deze worden vervangen.
Zie ook:

KIA Picanto. Verwijderen en plaatsen
Hoofdsteun verwijderen: 1. Zet de rugleuning (2) met de hendel voor de rugleuningverstelling (1) rechtop. 2. Trek de hoofdsteun zo ver mogelijk omhoog. 3. Druk de ontgrendelknop hoofdste ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Inleiding
WAARSCHUWING Als u tijdens het rijden in de auto geïntegreerde informatiesystemen en communicatieapparatuur bedient, kunt u van de verkeerssituatie worden afgeleid. Bovend ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Aanhangwagenvoorziening reinigen
Milieu-aanwijzing Met olie of vet in aanraking gekomen doeken op milieuvriendelijke wijze afvoeren.  Aanwijzing  De kogelkop niet met een hogedrukreiniger reinigen. Geen ...

Modellen: