Hyundai i10: Bandenspanning controlesysteem (TPMS) (Indien van toepassing) - Wat te doen in noodgevallen - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Bandenspanning controlesysteem (TPMS) (Indien van toepassing)

Hyundai i10 / Hyundai i10 - Instructieboekje / Wat te doen in noodgevallen / Bandenspanning controlesysteem (TPMS) (Indien van toepassing)

BANDENSPANNING CONTROLESYSTEEM (TPMS, (INDIEN VAN TOEPASSING)

(1) Waarschuwingslamp lage bandenspanning / TPMS defect indicator

De bandenspanning van elke band, inclusief de reserveband (indien van toepassing) moet elke maand worden gecontroleerd bij een koude band; de bandenspanning moet tot de door de fabrikant op de bandenspanningsticker aangegeven spanning worden opgepompt.

(Als uw auto is uitgerust met banden met een andere maat dan is aangegeven op de sticker, moet u de juiste spanning voor deze banden zelf achterhalen).

Uw auto is uitgerust met een extra veiligheidssysteem: het bandenspanningcontrolesysteem (TPMS) dit systeem laat een lamp branden als een of meer banden een te lage spanning hebben. Als de lamp "lage bandenspanning" brandt, moet u zodra dat mogelijk is de auto tot stilstand brengen en de banden controleren; pomp de banden vervolgens op tot de juiste spanning is bereikt. Als wordt gereden met banden met een veel te lage spanning, kan de band te warm worden en beschadigen. Een te lage spanning verhoogt bovendien het brandstofverbruik en verlaagt de levensduur van de banden; ook kan het invloed hebben op het rijgedrag van de auto en de remweg.

Het TPMS is geen vervanging voor het onderhoud van de banden; het blijft de verantwoordelijkheid van de bestuurder om de juiste bandenspanning in stand te houden, zelfs als door de te lage spanning de lamp van het TPMS niet is gaan branden.

U auto is ook voorzien van een TPMSdefect indicator, die aangeeft dat het systeem niet op de juiste wijze werkt. De storing van de TPMS-indicator gaat gepaard met de indicator van een lage bandenspanning.

Als het systeem een storing ontdekt, zal de verklikkerlamp snel knipperen gedurende circa 1 minuut en zal vervolgens doorlopend branden.

Deze sequentie zal ook plaatsvinden als de wagen de volgende keren wordt gestart, zolang de storing bestaat. Als de defect indicator brandt, is het systeem mogelijk niet in staat om een lage bandenspanning te signaleren en aan te geven. Storingen in het TPMS kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder de montage van vervangende banden of wielen, waardoor het TPMS onjuist kan gaan werken. Controleer altijd de TPMS-waarschuwingslamp nadat een of meer banden of wielen zijn vervangen, om zeker te weten dat het TPMS met deze banden of wielen kan werken.

AANDACHT Als de TPMS indicator gedurende 3 seconden niet brandt als de ontsteking ingeschakeld is, of als de motor loopt, of als het gedurende één minuut gaat knipperen, dan raden we aan dat u contact opneemt met een bevoegde HYUNDAI dealer.

Zie ook:

Toyota Aygo. Plaatsen van een garagekrik
Volg bij het gebruik van een garagekrik altijd de bij de krik geleverde handleiding en wees voorzichtig. Krik de auto uitsluitend op met de garagekrik onder een van de aangegeven kriksteunp ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Panoramaschuifdak of rolzonnescherm initialiseren
Het panoramaschuifdak of het rolzonnescherm opnieuw initialiseren als het panoramaschuifdak of het rolzonnescherm slechts stapsgewijs beweegt. De sleutel in het conta ...

Hyundai i10. Automatisch openen/sluiten ruit (indien van toepassing) (Bestuurdersruit)
Als de ruitschakelaar even naar de tweede stand (6) wordt geduwd of getrokken, wordt de ruit geheel geopend of gesloten; ook als de schakelaar wordt losgelaten. Als bij een bewegende ruit de ...

Modellen: