Hyundai i10: Band met TPMS vervangen - Bandenspanning controlesysteem (TPMS) (Indien van toepassing) - Wat te doen in noodgevallen - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Band met TPMS vervangen

Als u een lekke band heeft, gaat de lamp lage bandenspanning aangeeft branden.

Wij aanbevelen de lekke band te worden gecontroleerd door een erkende HYUNDAI verdeler.

OPMERKING We raden aan dat u voor de re-paratie naar een erkende verdeler van HYUNDAI gaat.

De afdichting van de sensor voor de bandenspanning en het wiel moete worden verwijderd als u de band door een nieuwe vervangt.

Elk wiel is voorzien van een bandenspanningsensor in de band achter het ventiel. U moet wielen gebruiken die geschikt zijn voor het TPMS. We raden aan dat u uw banden te laten onderhouden bij een erkende HYUNDAI-verdeler Als u de band met een lage spanning vervangt door de reserveband, dan zal lage bandenspanning knipperen of aanblijven totdat er een nieuwe band geplaatst is.

Als u de platte band door de reserveband hebt vervangen, kan de lamp lage bandenspanning kan knipperen of branden na een paar minuten, omdat de TPMSsensor die op het reservewiel is gemonteerd, niet is geïnitieerd.

Zodra de lage bandenspanning is opgepompt tot de aanbevolen spanning en geïnstalleerd op het voertuig of raden we aan om het TPMS-sensor gemonteerd op de vervangen reserveband wordt geïnitieerd door een erkende HYUNDAI-verdeler, de TPMS-defect indicator en de lage bandenspanning-telltale zal doven binnen een paar minuten rijden.

Als de lampen na een rit van enige minuten niet doven, raden we aan om het systeem te laten nakijken door een erkende HYUNDAI-verdeler.

OPMERKING Indien een origineel gemonteerde band wordt vervangen door de reserveband, moet de TPMS-sensor op de reserveband worden geïnitieerd en wij raden aan om het TPMS-sensor op de oorspronkelijke band worden uitgeschakeld door een erkende HYUNDAI verdeler. Als de TPMS-sensor op de oorspronkelijke band die in de bergruimte voor de reserveband zit nog altijd werkt, kan het zijn dat het systeem voor de controle van de banden niet behoorlijk zal werken. Wij raden aan u het systeem onderhouden bij een erkende HYUNDAI-verdeler.

Het is mogelijk dat u een te lage bandenspanning niet ontdekt door er ge-woon naar te kijken. Gebruik altijd een bandspanningsmeter te meten band-spanning.

Houd er rekening mee dat een warme band (door de rit) een hogere spanning heeft dan een koude band.

De auto heeft koude banden als de auto ten minste 3 uur niet is gebruikt of als de auto gedurende die drie uur maximaal 1,6 km (1 mijl) heeft gereden.

Laat de band afkoelen, voordat de spanning wordt gecontroleerd. Controleer altijd of de band koud is voordat de band wordt opgepompt tot de aanbevolen spanning.

OPMERKING We raden aan om de bandenkit te gebruiken die door HYUNDAI werd goedgekeurd. Als uw auto is voorzien van het Bandenspanning-controlesysteem.

Dit vloeibare dichtmiddel kan de bandenspanningsensoren beschadigen

 

WAARSCHUWING - TPMS
  • Het TPMS kan u niet waarschuwen voor ernstige of onverwachte beschadiging van de banden door externe factoren, zoals spijkers of andere scherpe voorwerpen.
  • Als u merkt dat de auto niet meer stabiel is, haal dan uw voet onmiddellijk van het gaspedaal, trap het rempedaal rustig en geleidelijk in en rijd rustig naar een veilige plaats naast de rijweg.

 

WAARSCHUWING - Bescherming van het TPMS

Als het bandenspanningcontrolesysteem onoordeelkundig wordt gerepareerd, gewijzigd of uitgeschakeld, kan dit van invloed zijn op de werking van het systeem (de bestuurder wordt niet geattendeerd op een lage spanning en/of storingen).

Als het bandenspanningcontrolesysteem onoordeelkundig wordt gerepareerd, gewijzigd of uitgeschakeld, kan dit van invloed zijn op de garantie van dit deel van de auto.

 

WAARSCHUWING - Voor EUROPA
  • Pas het voertuig niet aan, dit kan de TPMS functie hinderen.
  • De banden die u ergens anders koopt, hebben geen TPMS functie.
  • Voor uw eigen veiligheid, raden wij u aan onderdelen van een erkende HYUNDAI-verdeler te gebru-iken.
  • Als u banden ergens anders koopt, gebruik dan een TPMS sensor die door een HYUNDAI dealer is goedgekeurd. Als u voertuig niet is uitgerust met een TPMS sensor of TPMS werkt niet goed, dan kan het gebeuren dat voertuig afgekeurd wordt.

* Alle voertuigen die in EUROPA verkocht worden gedurende onderstaande periode moeten uitgerust zijn met TPMS.

  • Nieuw model voertuig: Nov. 1, 2012 ~
  • Huidig model voertuig: Nov. 1, 2014 ~ (Gebaseerd op voertuigregistraties)
Zie ook:

KIA Picanto. Automatischetransmissievloeistof (indien van toepassing)
Het vloeistofniveau moet in het gebied HOT van de peilstok liggen als de motor en transmissie op de normale bedrijfstemperatuur zijn. Controleer het niveau van de automatische-transmissievloeist ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Selectie, montage en vervanging van banden
WAARSCHUWING Het overschrijden van het aangegeven draagvermogen van de band of de toegestane snelheidsindex kan leiden tot beschadiging van de banden of tot klappen van d ...

Hyundai i10. Luchtinname
Dit wordt gebruikt om de buitenluchtpositie of recirculatiepositie te selecteren. Om de circulatie te veranderen naar reciculatie, druk op de controle knop. Recirculatie luchtpositie De lamp ...

Modellen: