Hyundai i10: Lage bandenspanning waarschuwingslamp - Bandenspanning controlesysteem (TPMS) (Indien van toepassing) - Wat te doen in noodgevallen - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Lage bandenspanning waarschuwingslamp

Als de lampen van het bandenspanningcontrolesysteem branden, heeft een of meer banden een veel te lage spanning.

Als een lamp gaat branden, verlaag dan onmiddellijk de snelheid, voorkom dat bruusk door bochten wordt gereden en houd rekening met een langere remweg.

U moet zo snel mogelijk de auto tot stilstand brengen en de banden controleren.

Pomp de banden op tot de juiste druk zoals aangeduid op het gevevens in de wagen, of het label op de middenstijl aan bestuurderszijde. Als de banden niet snel kunnen worden opgepompt of als de band na het oppompen weer leegloopt, vervang dan het wiel met de lage spanning door het reservewiel.

De lamp lage bandenspanning kan gaan knipperen voor ongeveer 1 seconden en vervolgens continu blijft branden, als de motor wordt gestart en vervolgens ongeveer 20 minuten ononderbroken met de auto wordt gereden voordat de band met de lage spanning is gerepareerd en weer op de auto is gemonteerd.

OPMERKING In de winter of bij koude kan de lamp Lage bandenspanning gaan branden als de bandenspanning op de juiste waarde was gebracht bij warm weer. Dit geeft geen storing aan in het TPMS, omdat de lagere temperatuur een lagere bandenspanning veroorzaakt.

Als met de auto van een warm gebied naar een koud gebied wordt gereden, of als de buitentemperatuur veel hoger of lager wordt, moet de bandenspanning worden gecontroleerd en zonodig worden hersteld.

 

WAARSCHUWING - Beschadiging door lage spanning

Een te lage bandenspanning zorgt ervoor dat de auto niet meer stabiel is en kan bijdragen aan het verliezen van de controle over de auto en het langer worden van de remweg.

Als wordt doorgereden met een lage bandenspanning, kunnen de banden te warm worden en beschadigen.

Zie ook:

Hyundai i10. N (Neutraal)
De wielen en aandrijving zijn niet niet gekoppeld aan de motor. Gebruik N (Neutraal) als u een uitge-vallen motor opnieuw wilt starten, of als het noodzakelijk is om de motor AAN te laten. Plaa ...

Ford Ka+. Middenconsole
Uw auto kan uitgerust zijn met tal van uiteenlopende consolefuncties. Deze omvatten: Aux-ingangsaansluiting. USB. Extra voedingspunt. Mijn Ford-dock. 2 bekerhouders. 2 flessenhouder ...

KIA Picanto. Lamp rem- en achterlicht vervangen
1. Open de achterklep. 2. Draai de bevestigingsschroeven van de lichtunit los met een kruiskopschroevendraaier. 3. Verwijder de achterlichtunit uit de carrosserie. 4. Maak de aansluit ...

Modellen: