Fiat 500: Versie met LPG-systeem - Kennismaking met de auto - Fiat 500 - InstructieboekjeFiat 500: Versie met LPG-systeem

INLEIDING

De LPG-uitvoering heeft twee brandstoftoevoersystemen: een voor benzine en een voor LPG.

Het LPG-systeem is, net als dat voor benzine, een multipoint sequentieel gefaseerd systeem met speciale elektrische injectoren.

PASSIEVE VEILIGHEID/ACTIEVE VEILIGHEID

Passieve veiligheid De auto heeft dezelfde passieve veiligheidsspecificaties als andere uitvoeringen. Met name zijn de bevestigingen van de tank (die in de ruimte voor het reservewiel is geplaatst) zodanig ontworpen dat ze de botsproeven in overeenstemming met de veiligheidsstandaards van Fiat hebben doorstaan.

Actieve veiligheid

De auto heeft dezelfde actieve veiligheidskenmerken als de andere versies.

Alhoewel het LPG-systeem talrijke veiligheidsvoorzieningen heeft, wordt geadviseerd als volgt te werk te gaan als de auto lange tijd niet gebruikt wordt of als de auto verplaatst wordt in een noodgeval na pech of een ongeval:

PASSIEVE VEILIGHEID/ACTIEVE VEILIGHEID

PASSIEVE VEILIGHEID/ACTIEVE VEILIGHEID

LPG-TANK

De auto heeft een tank (onder druk) A-fig 59 voor de opslag van LPG in vloeibare staat. Deze heeft de vorm van een ring en zit in de ruimte voor het reservewiel en heeft geschikte bescherming.

LPG-TANK

Certificatie LPG-TANK

De LPG tank is gecertificeerd in overeenstemming met de geldende voorschriften.

In Italië heeft de tank een levensduur van 10 jaar vanaf de kentekenregistratiedatum van de auto.

Als de auto in een ander land dan Italië is geregistreerd, kunnen de duur en test- en inspectieprocedures van de LPG-tank variëren, afhankelijk van de wettelijke voorschriften die in dat land van kracht zijn.

Ga in ieder geval, als de tijdslimiet in uw land verstreken is, naar een Fiat dealer om de tank te laten vervangen.

De identificatiegegevens van de tank zijn op de tank zelf gedrukt, onder de multikleppengroep:

KEUZE VAN BRANDSTOFTOEVOER BENZINE OF LPG

De keuzeschakelaar (benzine/LPG) bevindt zich op de centrale tunnel fig. 60 en bevat:

BELANGRIJK Als de contactsleutel naar MAR wordt gedraaid, gaan alle leds gedurende ongeveer 4 seconden branden (controlefunctie).

De motor wordt altijd gestart op benzine om te starten waarna, afhankelijk van de schakelaar A-fig. 60 het volgende kan gebeuren:

KEUZE VAN BRANDSTOFTOEVOER BENZINE OF LPG

Vijf leds B (een geel en vier groene) aan de bovenkant van de schakelaar geven de hoeveelheid LPG in de tank aan.

Als de LPG op is, schakelt het systeem automatisch over op benzine: de gele LED C naast de schakelaar gaat aan en de groene LED D die duidt op werking op LPG gaat uit.

Na tanken met LPG, na een normaal opstarten op benziene, keert het brandstofsysteem automatisch terug naar LPG: de gele LED C naast de schakelaar gaat uit en de groene LED D voor werking op LPG gaat aan.

Als u uitdrukkelijk op benzine wilt rijden, drukt u op de rechterkant van de schakelaar A.

De gele LED C naast de schakelaar gaat branden om aan te geven dat de omschakeling heeft plaatsgevonden (het LPG-brandstofsysteem is volledig uitgeschakeld).

De brandstoftoevoer kan alleen teruggezet worden op LPG door de schakelaar opnieuw te bedienen, de groene led D naast de schakelaar gaat weer branden om aan te geven dat de omschakeling heeft plaatsgevonden.

Bovendien kan, bij het starten bij een buitentemperatuur van minder dan ongeveer –10°C, de omschakeltijd van benzine naar LPG langer zijn om de drukregelaar voor te verwarmen.

BELANGRIJK Als de omschakeling tijdens een acceleratie of tussenacceleratie gebeurt, dan kan een korte onderbreking worden gevoeld

Zie ook:

KIA Picanto. Band met lage hoogte-/ breedteverhouding (indien van toepassing)
Banden met een hoogte-/breedteverhouding lager dan 50 zijn voornamelijk voor het sportieve uiterlijk. Omdat banden met lage hoogte-/ breedteverhouding geoptimaliseerd zijn voor stuur- en remged ...

Hyundai i10. Voor-ruitenwisserbladen
Type A 1. Til de wisserarm op en draai de wisserarm zodat de plastic grendel clip ingedrukt kan worden. VOORZICHTIG Voorkom dat de wisserarm tegen de ruit valt, omdat de ruit kan bescha ...

Hyundai i10. Het sluiten van de brandstofvul klep
1. Draai de vuldop op de vulopening met de klok mee totdat het "klikt". Dit geeft aan dat de dop stevig is vastgezet. 2. Sluit de brandstofvulklep en controleer dat het goed gesloten is. WAA ...

Modellen: