Hyundai i10: Schommelen het voertuig - Speciale rijcondities - Het besturen van uw voertuig - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Schommelen het voertuig

Indien het nodig is om het voertuig vrij te rijden uit sneeuw, zand of modder, draai eerst het stuurwiel rechts en links om het gebied rond uw voorwielen vrij te maken.

Schakel dan heen en weer tussen 1e en R (Achteruit, bij voertuigen met manuele transas) of R (Achteruit) en voorwaartse versnelling (voor automaten). Rijd niet te snel als voorkom dat de wielen spinnen.

Om te voorkomen dat de transas slijt, wacht u totdat de wielen niet meer draaien voordat u van versnelling verandert.

Laat het gaspedaal los tijdens schakelen, en druk licht op het gaspedaal totdat de transas gekoppeld is. Laat de wielen langzaam naar voren en naar achteren rollen, dit veroorzaakt een schommelende beweging die het voertuig weer vrij kan geven.

WAARSCHUWING Als de banden op hoge snelheid draaien, dan kunnen de banden ontploffen, en u of anderen kunnen gewond raken. Let op als er mensen of obstakels in de buurt zijn.

Het voertuig kan oververhit raken waardoor een motorafdeling brand kan vatten of andere schade kan ontstaan. Laat de wielen zo min mogelijk draaien en voorkom dat de wielen spinnen bij snelheden hoger dan 56 km/uur (35 mph), zoals aangegeven op de snelheidsmeter.

 

OPMERKING Als dit na meerdere pogingen niet lukt na schommelen het voertuig, laat dan het voertuig eruit trekken door een sleepvoertuig om oververhitting van de motor te voorkomen en mogelijke schade aan de aandrijving en schade aan banden. Zie "Slepen" in sectie 6.

Om schade aan de transas te voorkomen, schakelt u ESC (indien van toepassing) uit voordat u het voertuig laat schommelen.

Zie ook:

Citroen C1. "Keyless entry and start"-systeem
Systeem waarmee de auto geopend, gesloten en gestart kan worden zonder dat u de elektronische sleutel tevoorschijn hoeft te halen. Elektronische sleutel Deze elektronische sleutel kan ook wor ...

Toyota Aygo. Elektrisch bedienbare ruiten
Openen en sluiten De elektrisch bedienbare ruiten kunnen worden geopend en gesloten met behulp van de schakelaars. Door de schakelaar te bedienen bewegen de ruiten als volgt: Sluiten Openen ...

Fiat 500. Wielen en banden
Controleer voor een lange reis en elke twee weken de spanning van de banden en het ruimtebesparende reservewiel. Deze controle moet bij koude banden worden uitgevoerd. Het is normaal dat de spann ...

Modellen: