Hyundai i10: START/RUN
(STARTEN/WERKEN) - Stand van de start-/stopknop van de motor - Start/stop-knop van de motor (indien van toepassing) - Het besturen van uw voertuig - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: START/RUN (STARTEN/WERKEN)

START/RUN (STARTEN/WERKEN)

Met handmatig schakelen Om de motor te starten, drukt u het koppelingspedaal en het rempedaal in en drukt u vervolgens op de start-/stopknop van de motor terwijl de schakelpook in de stand N (Neutraal) staat.

Met automatische schakeling Om de motor te starten, moet u het rempedaal indrukken en de start-/stopknop van de motor indrukken terwijl de schakelpook in de stand P (Parkeren) of N (Neutraal) staat. Voor uw eigen veiligheid mag u de motor niet starten met de schakelpook in de stand P (Parkeren).

AANDACHT Als u de start-/stopknop van de motor indrukt zonder het koppelingspedaal in te drukken voor manueel geschakelde wagens of zonder het rempedaal in te drukken voor automatisch geschakelde wagens, zal de motor niet starten en verandert de start-/stopknop van de mo-tor als volgt:

WAARSCHUWING
  • Druk de start-stopknop van de motor nooit in als de wagen in beweging is behalve in een noodsituatie.

    Hierdoor wordt de motor uitgeschakeld en verliezen stuuren remsystemen hun voeding. Dit zou resulteren in verlies van de stuurcontrole en de remfunctie, wat een ongeval zou kunnen veroorzaken.

  • Voordat u de bestuurdersstoel verlaat, moet u controleren of de schakelpook in P (parkeren) staat; stel de parkeerrem volledig in, druk de start-/stop knop van de motor in de positie van de UIT, en zorg ervoor dat u de intelligente sleutel bij hebt. Er kunnen zich onverwachte wagenbewegingen voordoen als deze voorzorgen niet worden genomen.
  • Probeer NOOIT de start-/stopknop van de motor te bedienen of handelingen te doen door het stuurwiel terwijl het voertuig rijdt. De aanwezigheid van uw hand of arm in de zone zou verlies van controle over de wagen kunnen veroorzaken, of zou tot een ongeval of ernstige lichamelijke verwondingen en zelfs tot de dood kunnen leiden.
Zie ook:

Toyota Aygo. Overzicht waarschuwingslampjes en waarschuwingszoemers (auto's met Smart entry-systeem en startknop)
Zoemer interieur Zoemer exterieur Waarschuwingslampje Waarschuwingslampje/details/handelingen Een keer 3 keer Controlelampje Smart entry-systeem ...

Toyota Aygo. Remmen
*1: Minimale afstand van pedaal tot vloer bij een pedaalkracht van 300 N (30,6 kg, 67,4 lbf) als de motor staat te draaien. *2: Slag parkeerremhendel bij een aantrekkracht van 196 N (20 kg, 44 l ...

KIA Picanto. Werking systeem
Ventileren 1. Zet de luchtcirculatietoets in stand . 2. Schakel de stand BUITENLUCHT in met de luchttoevoertoets. 3. Stel de temperatuur in op de gewenste waarde. 4. Zet de aanjager op de ...

Modellen: