Fiat 500: iTPMS-systeem (indirect Tyre Pressure Monitoring System) - Kennismaking met de auto - Fiat 500 - InstructieboekjeFiat 500: iTPMS-systeem (indirect Tyre Pressure Monitoring System)

Fiat 500 / Fiat 500 - Instructieboekje / Kennismaking met de auto / iTPMS-systeem (indirect Tyre Pressure Monitoring System)

(voor bepaalde versies/markten)

RESETPROCEDURE

Het iTPMS-systeem heeft een "inleerfase" nodig (met een duur die afhangt van de rijstijl en de wegomstandigheden: bij optimale omstandigheden wordt gereden op een rechte weg met 80 km/h gedurende minstens 20 minuten) die begint wanneer de resetprocedure wordt uitgevoerd.

De resetprocedure moet worden uitgevoerd:

Pomp, voordat de "Reset"-procedure wordt uitgevoerd, de banden tot de juiste bandenspanning op, vermeld in de bandenspanningstabel (zie de paragraaf "Wielen" in het hoofdstuk "Technische gegevens").

Als de resetprocedure niet wordt uitgevoerd in alle bovenstaande gevallen, kan het waarschuwingslampje verkeerde aanduidingen over een of meer banden geven.

Om de procedure Reset uit te voeren, bij stilstaand voertuig en de contactsleutel op MAR, het Setupmenu openen (zie de beschrijving in paragraaf "Display"). Na afronding van de Resetprocedure verschijnt op display het bericht "Reset opgeslagen" wat aangeeft dat het "inleren" is gestart.

Als het ITPMS inleren niet goed wordt uitgevoerd, wordt het bericht niet weergegeven.

WERKINGSCONDITIES

Het systeem is actief bij snelheden van meer dan 15 km/h.

In enkele situaties, zoals sportief rijden, bijzondere omstandigheden van het wegdek (bijv. ijs, sneeuw, onverharde wegen), kan de signalering vertraagd worden of kan het gelijktijdige spanningsverlies van meer dan één band slechts gedeeltelijk gedetecteerd worden.

Onder speciale omstandigheden (bijv.

voertuig asymmetrisch beladen aan één kant, trekken van een aanhanger, beschadigde of versleten band, montage van het noodreservewiel, gebruik van de snelle bandenreparatieset "Fix&Go", gebruik van sneeuwkettingen, verschillende banden op de assen gemonteerd) kan het systeem onjuiste indicaties geven of tijdelijk uitgeschakeld zijn.

Als het systeem tijdelijk uitgeschakeld is, knippert het waarschuwingslampje ongeveer 75 seconden en blijft daarna continu branden; tegelijkertijd wordt op het display een speciaal bericht weergegeven.

Deze aanduiding wordt ook weergegeven na het afzetten en opnieuw starten van de motor, als de correcte bedrijfsomstandigheden niet hersteld worden.

Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Display reinigen
Aanwijzing  Gebruikt voor het reinigen in geen geval: oplosmiddelen op alcoholbasis of benzine schurende reinigingsmiddelen all ...

Hyundai i10. Sleutel bediening
Wordt gebruikt om de motor te starten. Wordt gebruikt om de deuren (of de achterklep) te ver- en ontgrendelen. WAARSCHUWING - ContactsleutelHet zonder toezicht achterlaten van kinderen ...

Fiat 500. Display
MULTIFUNCTIONEEL DISPLAY Het standaardscherm fig. 4 toont de volgende informatie: Kilometerteller (weergave aantal gereden kilometers/mijlen) Cruise Control/Speed Limiter Indicatie van moge ...

Modellen: