Toyota Aygo: Weergave op het instrumentenpaneel - LDA (Lane Departure
Alert) - Toyota Safety Sense - Rijden - Toyota Aygo - InstructieboekjeToyota Aygo: Weergave op het instrumentenpaneel

Als beide controlelampjes van de rijstrookmarkeringen groen worden: Geeft aan dat zowel de rechter als de linker rijstrookmarkering wordt herkend.

Als de auto van de rijstrook afwijkt, gaat het controlelampje van de rijstrookmarkering aan de zijde die de auto verlaat geel knipperen.

Weergave op het instrumentenpaneel

Als een van de controlelampjes van de rijstrookmarkeringen groen wordt: Geeft aan dat de rijstrookmarkering aan de groengekleurde zijde wordt herkend.

Als de auto van de rijstrook afwijkt aan de zijde met de herkende rijstrookmarkering, gaat het controlelampje van die markering geel knipperen.

Weergave op het instrumentenpaneel

Als beide controlelampjes van de rijstrookmarkeringen uitgaan: Dit geeft aan dat er geen rijstrookmarkering wordt herkend of dat het LDA-systeem tijdelijk is uitgeschakeld.

Weergave op het instrumentenpaneel

■Tijdelijk uitschakelen van de functies van het LDA-systeem In de volgende gevallen worden de functies van het LDA-systeem tijdelijk uitgeschakeld.

De functies zullen weer ingeschakeld worden nadat de noodzakelijke bedrijfstoestanden hersteld zijn.

■De Lane Departure Warning Afhankelijk van het geluidsniveau van het audiosysteem of het geluid dat de ventilator van de airconditioning maakt terwijl het audiosysteem of de airconditioning is ingeschakeld, is het waarschuwingsgeluid mogelijk moeilijk te horen.

■Nadat de auto in de zon heeft gestaan Het LDA-systeem is mogelijk niet direct beschikbaar. Als de temperatuur in de auto daalt en de temperatuur rondom de sensor voor weer geschikt is voor de werking ervan, worden de functies geactiveerd.

■Als er slechts aan één zijde van de auto rijstrookmarkeringen aanwezig zijn De Lane Departure Warning-functie zal niet werken voor de zijde waar geen rijstrookmarkeringen konden worden herkend.

■Omstandigheden waaronder de functie mogelijk niet goed werkt In de volgende situaties kan de sensor voor de rijstrookmarkeringen mogelijk niet herkennen, waardoor de Lane Departure Warning-functie niet goed werkt. Dit duidt echter niet op een storing.

■Als de banden zijn gewisseld Afhankelijk van de gebruikte banden zijn de prestaties mogelijk niet als voorheen.

■Als het controlelampje LDA geel gaat branden Dit kan duiden op een storing in het systeem. Neem contact op met een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

WAARSCHUWING

■Voordat u het LDA-systeem gebruikt Vertrouw niet uitsluitend op het LDA-systeem. Het LDA-systeem zorgt er niet voor dat de auto automatisch rijdt en zorgt er ook niet voor dat u zelf minder hoeft op te letten. De bestuurder dient als zodanig volledige verantwoordelijkheid te nemen voor het overzien van zijn/haar omgeving, voor het bedienen van het stuurwiel om de rijlijn te corrigeren en voor het veilig rijden.

Onjuist of nalatig rijgedrag kan resulteren in een ongeval.

■Onbedoelde werking van de LDA vermijden Schakel het LDA-systeem uit met de toets LDA wanneer u het systeem niet gebruikt.

■Situaties die niet geschikt zijn voor gebruik van het LDA-systeem Gebruik het LDA-systeem niet in de volgende situaties.

Anders werkt het systeem mogelijk niet correct wat kan leiden tot een aanrijding.

  • Als wordt gereden met sneeuwkettingen, een reservewiel of soortgelijke uitrusting
  • Als zich objecten of constructies naast de weg bevinden die gezien zouden kunnen worden als rijstrookmarkeringen (bijvoorbeeld vangrails, stoepranden, reflectorpalen, enz.)
  • Tijdens rijden op besneeuwde wegen
  • Wanneer rijstrookmarkeringen moeilijk te zien zijn door regen, sneeuw, mist, zand, vuil, enz.
  • Wanneer tijdelijke wegmarkeringen zichtbaar zijn of wanneer oude rijstrookmarkeringen nog deels zichtbaar zijn op de weg
  • Wanneer u op een weg rijdt die gedeeltelijk is afgesloten als gevolg van onderhoud of wanneer u op een tijdelijke rijstrook rijdt

 

OPMERKING

■Voorkomen van schade aan of een onjuiste werking van het LDA-systeem

  • Breng geen wijzigingen aan de koplampen aan en plak geen stickers op het lampglas.
  • Wijzig de wielophanging niet. Neem voor de reparatie van uw wielophanging contact op met een erkende Toyota-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.
  • Monteer of plaats geen voorwerpen op de motorkap of de grille. Monteer ook geen accessoires aan de voorzijde van de auto (bullbars, enz.).
Zie ook:

Ford Ka+. Dagrijlicht
WAARSCHUWINGHet dagrijlichtsysteem schakelt de achterlichten niet in en geeft bij slecht zicht wellicht onvoldoende verlichting. Zorg dat u bij alle soorten slecht zicht zo nodig de kop ...

Peugeot 108. Algemene informatie met betrekking tot kinderzitjes
Hoewel PEUGEOT bij het ontwerp van uw auto veel aandacht heeft besteed aan veiligheidsvoorzieningen voor uw kinderen, is hun veiligheid natuurlijk ook afhankelijk van uzelf. Volg voor een optimal ...

Hyundai i10. Storing van het ISG-systeem
Het systeem zal niet werken als: De ISG-gerelateerde sensoren gestoord zijn of bij een systeemfout. Het volgende zal zich voordoen: De gelde AUTO STOP ( ) indicator op het instrumentenbo ...

Modellen: