Hyundai i10: Motor Oververhitting - Wat te doen in noodgevallen - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Motor Oververhitting

Indien uw temperatuurmeter een te hoge temperatuur aangeeft kan het zijn dat de motor onvoldoende prestaties levert of dat de motor bijgeluid zoals ping- of klopgeluid en geeft. Als dit wordt waargenomen hebben wij de volgende adviezen:

1. Probeer zo snel mogelijk de auto op een veilige plaats stil te zetten en zet 2. Zet de versnellingspook in P (automatische versnellingsbak) of neutraal (handgeschakelde versnellingsbak) en zet de parkeerrem vast. Als de airconditioning aan staat, zet hem dan uit.

3. Controleer of motorkoelvloeistof van onder de auto wordt waargenomen of damp / stoom onder de motorkap uitkomt.

Maak de motorkap voorzichtig open, pas op voor de damp dit is zeer heet. Als er geen zichtbaar verlies van koelvloeistof is en geen stoom, laat dan de motor draaien en controleer om zeker en controleer of de koelventilator van de motor werkt. Als deze niet werkt moet de motor worden uitgezet.

4. Controleer om te zien of de aandrijfriem (Vsnaar) van de koelvloeistofpomp slipt of beschadigd is. Zonodig moet de aandrijfriem opnieuw gespannen worden. Controleer nogmaals of er geen koelvloeistof onder de auto wordt waargenomen, let op als de de airco is gebruikt, is het normaal dat er koud water uit het airco systeem op de gronddruppelt.

WAARSCHUWING Let op dat terwijl de motor draait, er geen contact is met (hoofd)haar, handen en kleding met de bewegende delen van de motor om letsel te voorkomen.

5. Indien de koelvloeistofpomp aandrijfriem gebroken is of koelvloeistof lekt, stop dan de motor onmiddellijk en raden we aan om een erkende HYUNDAI- verdeler te bellen.

WAARSCHUWING Verwijder de radiatordop niet wanneer de motor heet is om te voorkomen dat hete koelvloeistof ontsnapt door de opening en ernstige brandwonden veroorzaken.

6. Als de oorzaak van de oververhitting niet gevonden wordt, wacht dan tot de motortemperatuur weer normaal is.

Controleer daarna het niveau van de koelvloeistof en voeg zonodig voorzichtig koelvloeistof toe om het niveau op de markering te brengen.

7. Rij voorzichtig verder en let op de motortemperatuur. Als oververhitting treedt opnieuw op, raden we aan om een erkende HYUNDAI-verdeler te bellen.

OPMERKING Verlies van koelvloeistof geeft aan dat er een lek is in het koelsysteem en raden we aan om het systeem te laten nakijken door een erkende HYUNDAI-verdeler.
Zie ook:

Peugeot 108. Technische gegevens
Motoren ...B1: 3-deurs. ...H1: 5-deurs. ...P1: 3-deurs met vouwdak. ...W1: 5-deurs met vouwdak. * Het maximumvermogen komt overeen met de op de testbank gehomologeerde waarde, onder de omstand ...

Hyundai i10. Bandrotatie
Om profielslijtage vlak te maken is het aanbevolen dat de banden iedere 12.000 km of eerder worden gewisseld van voor naar achter. Controleer voor de wisseling de bandvelg combinatie op onbalan ...

KIA Picanto. Elektrisch bedienbare ruiten (indien van toepassing)
Om de ruiten elektrisch te kunnen bedienen, moet het contact in stand ON staan. Ieder portier is voorzien van een schakelaar voor de bediening van de desbetreffende ruit. De bestuurder beschikt ...

Modellen: