Mercedes-Benz A-Klasse: Wegrijden en rijden - DISTRONIC automatische afstandsregeling - Rijsystemen - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Wegrijden en rijden

Wegrijden met behulp van de DISTRONIC automatische afstandsregeling: De voet van het rempedaal nemen.

De TEMPOMAT-hendel kort naar u toe trekken

of

Wanneer de DISTRONIC automatische afstandsregeling is ingeschakeld: Kort gas geven.

  • De auto rijdt weg en past de snelheid aan de voorligger aan. Als er geen voorligger wordt herkend, versnelt de auto naar de opgeslagen snelheid. De auto kan ook wegrijden, als deze voor een niet herkend obstakel of schuin ten opzichte van een andere auto staat. De auto remt in dat geval niet zelfstandig. Zorg dat u altijd klaar bent om te remmen.

    Als er geen voorliggers zijn werkt de DISTRONIC automatische afstandsregeling op dezelfde wijze als de TEMPOMAT.

    Als de DISTRONIC automatische afstandsregeling herkent dat de voorligger langzamer rijdt, wordt de eigen auto afgeremd. Zo wordt de door u gekozen afstand aangehouden.

    Als de DISTRONIC automatische afstandsregeling herkent dat de voorligger sneller rijdt, wordt de auto geaccelereerd. Daarbij wordt de auto maximaal tot de door u opgeslagen snelheid geaccelereerd.

    Informatie 

    Als er wordt geremd, wordt de DISTRONIC automatische afstandsregeling uitgeschakeld, behalve als de auto stilstaat.

    Rijprogramma kiezen

    De DISTRONIC automatische afstandsregeling ondersteunt een sportieve rijstijl als het rijprogramma S+  handmatig schakelen  is geselecteerd. Het accelereren achter een voorligger of naar de opgeslagen snelheid gebeurt dan merkbaar dynamischer. Als het rijprogramma E (auto's in AMG-uitvoering: C) is geselecteerd, accelereert de auto rustiger. Deze instelling wordt geadviseerd voor stop-and-go-verkeer.  

    Veranderen van rijstrook

    Wanneer u bij wegen met meerdere rijstroken naar de inhaalstrook wilt wisselen, ondersteunt de DISTRONIC automatische afstandsregeling u daarbij wanneer:
    • sneller dan 70 km/h wordt gereden
    • de DISTRONIC automatische afstandsregeling de afstand tot een voorligger aanhoudt
    • de betreffende richtingaanwijzer is ingeschakeld
    • de DISTRONIC automatische afstandsregeling op dat moment geen aanrijdingsgevaar herkent
    Wordt aan deze voorwaarden voldaan, dan accelereert de auto. Het accelereren wordt afgebroken, wanneer het veranderen van rijstrook te lang duurt of de afstand tot de voorligger te kort wordt.   
      Zie ook:

      Ford Ka+. Reinigen van binnenzijde auto
      N.B.: Mors niet met luchtverfrissers en handzeep op bekledingsoppervlakken van het interieur. Wrijf gemorste vloeistof onmiddellijk weg. Schade valt mogelijk niet onder de voertuiggaran ...

      KIA Picanto. Binnenzijde voorruit ontwasemen
      Kies een willekeurige aanjagersnelheid, uitgezonderd stand 0. Stel de gewenste temperatuur in. Kies de stand of . Het systeem schakelt de toevoer van buitenlucht en de aircondition ...

      Mercedes-Benz A-Klasse. Brandblusser
      De brandblusser bevindt zich vóór de bestuurdersstoel. Handgreep omhoogtrekken. Brandblusser verwijderen. De bra ...

    • Modellen: