KIA Picanto: Gordelspanner veiligheidsgordel (indien van toepassing) - Veiligheidsgordels - Veiligheidssystemen van uw auto - KIA Picanto - InstructieboekjeKIA Picanto: Gordelspanner veiligheidsgordel (indien van toepassing)

KIA Picanto / KIA Picanto - Instructieboekje / Veiligheidssystemen van uw auto / Veiligheidsgordels / Gordelspanner veiligheidsgordel (indien van toepassing)

Gordelspanner veiligheidsgordel (indien van toepassing)

Uw voertuig is uitgerust met veiligheidsgordels met gordelspanners op de voorstoelen en op de buitenste zitplaatsen achter. De veiligheidsgordel van de bestuurder is uitgerust met het EFD (Emergency Fastening Device).

Het doel van de gordelspanner is ervoor te zorgen dat de veiligheidsgordel strak tegen het lichaam van de inzittende ligt bij bepaalde aanrijdingen. De gordelspanners worden geactiveerd als de aanrijding ernstig genoeg is.

Wanneer plotseling wordt afgeremd of wanneer de inzittende te snel voorover probeert te buigen, wordt de gordel door de blokkeerautomaat vergrendeld.

Bij bepaalde frontale aanrijdingen zal de gordelspanner worden geactiveerd en zal deze de gordel strakker om het lichaam van de inzittende trekken.

1. Blokkeerautomaat met gordelspanner Het doel van de blokkeerautomaat met gordelspanner is ervoor te zorgen dat de schoudergordel strak tegen het bovenlichaam van de inzittende wordt getrokken bij bepaalde frontale aanrijdingen.

2. EFD (Emergency Fastening Device, veiligheidsgordel van de bestuurder) Het doel van het EFD is ervoor te zorgen dat de heupgordel strak tegen het onderlichaam van de inzittende wordt getrokken bij bepaalde frontale aanrijdingen.

Als de gordelspanner wordt geactiveerd en het systeem registreert dat de spankracht van de veiligheidsgordel van de bestuurder of de passagier te groot wordt, zorgt een spankrachtbegrenzer ervoor dat de gordel iets wordt gevierd.

(indien van toepassing)

WAARSCHUWING Zorg er voor uw eigen veiligheid voor dat de gordelband niet los of gedraaid zit en neem altijd de juiste zithouding aan.

OPMERKING indien uitgerust met koprolsensor

De gordelspanner wordt niet alleen geactiveerd bij een frontale aanrijding, maar ook bij een aanrijding van opzij of bij over de kop slaan, als de auto is uitgerust met een zijairbag of een gordijnairbag.

OPMERKING zonder koprolsensor

De gordelspanner wordt niet alleen geactiveerd bij een frontale aanrijding, maar ook bij een aanrijding van opzij, als de auto is uitgerust met een zijairbag of een gordijnairbag.

Gordelspanner veiligheidsgordel (indien van toepassing)

Het gordelspannersysteem bestaat hoofdzakelijk uit de volgende onderdelen.

De plaats hiervan wordt in de afbeelding aangegeven:

 1. Waarschuwingslampje airbag
 2. Blokkeerautomaat met gordelspanner
 3. Airbagmodule
 4. Emergency fastening device (EFD)
WAARSCHUWING

Voor een optimale werking van de gordelspanner:

1. De veiligheidsgordel moet goed werken en goed zijn afgesteld.

Lees a.u.b. de informatie en de voorzorgsmaatregelen met betrekking tot de veiligheidssystemen in uw auto, waaronder veiligheidsgordels en airbags, in deze handleiding zorgvuldig door en volg de aanwijzingen op.

2. Zorg ervoor dat u en uw passagiers de veiligheidsgordels te allen tijde op de juiste manier dragen.

OPMERKING

LET OP Als de gordelspanner niet goed werkt, zal het waarschuwingslampje airbag gaan branden, ook al is er geen defect aan het airbagsysteem.

Als het waarschuwingslampje van het airbagsysteem niet gaat branden als het contact in stand ON wordt gezet, als het waarschuwingslampje niet dooft nadat het gedurende ongeveer 6 seconden heeft gebrand of als het waarschuwingslampje tijdens het rijden gaat branden, moet u het systeem zo snel mogelijk laten controleren door een professionele werkplaats. Kia raadt aan om een officiële Kia-dealer/ servicepartner te bezoeken.

 

WAARSCHUWING
 • Gordelspanners zijn ontworpen voor eenmalig gebruik. Nadat een gordelspanner is geactiveerd, moet deze worden vervangen. Alle veiligheidsgordels die tijdens een aanrijding in gebruik waren, moeten compleet worden vervangen.
 • Het mechanisme van de gordelspanners wordt tijdens het activeren heet. Raak de onderdelen van het gordelspannersysteem niet aan nadat ze zijn geactiveerd.
 • Probeer nooit zelf de gordelspanners te controleren of te vervangen.

  Laat het systeem nakijken door een professionele werkplaats.

  Kia raadt aan om een officiële Kiadealer/ servicepartner te bezoeken.

 • Sla niet op de onderdelen van het gordelspannersysteem.
 • Probeer nooit, op wat voor manier dan ook, onderhoud of reparaties uit te voeren aan het gordelspannersysteem.
 • Een onjuiste behandeling van de onderdelen van het gordelspannersysteem en het niet opvolgen van de waarschuwingen kunnen leiden tot een onvolledige werking of het onverhoeds activeren van de gordelspanner en tot ernstig letsel.
 • Draag te allen tijde de veiligheidsgordel wanneer u in een auto rijdt of meerijdt.
 • Neem contact op met een professionele werkplaats als de auto of de gordelspanner moet worden afgevoerd.

  Kia raadt aan om een officiële Kia-dealer/servicepartner te bezoeken.

 

LET OP Het gordelsysteem kan beschadigd raken door de carrosserie aan de voorzijde van de auto.

Laat het systeem daarom onderhouden door een professionele werkplaats.

Kia raadt aan om een officiële Kia-dealer/servicepartner te bezoeken.

Zie ook:

Ford Ka+. Kinderzitjes voor verschillende gewichtsgroepen
Babyzitje Plaats kinderen met een lichaamsgewicht van minder dan 13kg in een achterwaarts gericht babyzitje (groep 0+), dat op de achterstoel is geplaatst.Kinderzitje Vervoer kind ...

KIA Picanto. Benzinemotor starten
1. Zorg ervoor dat u de Smart Key bij u heeft of laat deze in de auto. 2. Controleer of de parkeerrem is geactiveerd. 3. Handgeschakelde transmissie - Trap het koppelingspedaal volledig in en ...

KIA Picanto. Voorzorgsmaatregelen met betrekking tot de veiligheidsgordels
WAARSCHUWING Alle inzittenden moeten te allen tijde hun veiligheidsgordel dragen. Veiligheidsgordels en kinderzitjes beperken de kans op letsel in geval van een aanrijding of een noo ...

Modellen: