Mercedes-Benz A-Klasse: Velg-bandcombinaties - Wielen en banden - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Velg-bandcombinaties

Algemene aanwijzingen

Informatie over de toegestane velg-bandcombinaties kunt u verkrijgen bij een Mercedes-Benz-servicewerkplaats.

Regelmatig en voor aanvang van een langere rit ook de bandenspanning van het noodwiel controleren en deze zo nodig aanpassen . De op het wiel aangegeven waarde geldt.

Aanwijzing 

Mercedes-Benz adviseert om veiligheidsredenen alleen banden, velgen en accessoires te gebruiken die door Mercedes-Benz speciaal voor de auto zijn goedgekeurd.

Deze banden zijn speciaal op de regelsystemen zoals het ABS of het ESP afgestemd en als volgt gekenmerkt: Mercedes-Benz Original Extended-banden mogen alleen op speciaal door Mercedes-Benz gecontroleerde velgen worden gebruikt.

Alleen de door Mercedes-Benz geteste en geadviseerde banden, velgen en accessoires gebruiken. Anders kunnen bepaalde eigenschappen, zoals rijgedrag, rijgeluid, verbruik enzovoort nadelig worden beïnvloed. Bovendien kunnen andere bandenmaten onder belasting leiden tot het aanlopen van de band tegen de carrosserie en delen van de wielophanging. Beschadiging van de band of de auto kan hiervan het gevolg zijn.

Mercedes-Benz is niet aansprakelijk voor schade die door het gebruik van andere dan de geteste en geadviseerde banden, velgen en accessoires ontstaat.

Informatie over banden, wielen en toegestane combinaties is verkrijgbaar bij elke gekwalificeerde werkplaats.

Gecoverde banden worden door Mercedes-Benz niet getest en geadviseerd, omdat bij het coveren beschadigingen niet altijd kunnen worden herkend. Hierdoor kan Mercedes-Benz de rijveiligheid niet garanderen. Gebruikte banden waarvan de voorgeschiedenis niet bekend is niet gebruiken.

Grote wielen: Hoe geringer bij een bepaalde wielgrootte de doorsnede van de banden is, hoe slechter het rijcomfort op slechte straten is. Het afrol- en dempingscomfort nemen af en het gevaar dat bij het rijden over obstakels de wielen of banden worden beschadigd neemt toe.

 

De geadviseerde bandenspanning bij verschillende bedrijfsomstandigheden vindt u in de bandenspanningstabel in de tankdopklep. Meer informatie over de bandenspanning . De bandenspanning regelmatig controleren en uitsluitend als de banden koud zijn.

Aanwijzingen met betrekking tot uitrusting van de auto: De auto:

Uitzondering: In geval van pech kan hiervan worden afgeweken. Het hoofdstuk "MOExtended-banden (banden met noodloopeigenschappen)"  in acht nemen.

Auto's met MOExtended-banden zijn af fabriek niet uitgerust met een TIREFIT-set. Als de auto wordt voorzien van banden zonder noodeigenschappen, bijvoorbeeld winterbanden, moet ook een TIREFIT-set worden aangebracht. Een TIREFIT-set is verkrijgbaar bij een gekwalificeerde werkplaats.
Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Functies
Het multimediasysteem heeft de volgende functies: Radiofunctie Mediafunctie met mediazoeken Sound systems Navigatiesysteem ...

KIA Picanto. Driepuntsgordel
Hoogteverstelling (voorstoel, indien van toepassing) U kunt de hoogte van het bovenste bevestigingspunt in drie standen afstellen voor maximaal comfort en een maximale veiligheid. De veili ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Standlicht
Aanwijzing  Bij een sterke ontlading van de accu wordt het stads- of parkeerlicht ten gunste van de volgende motorstart automatisch uitgeschakeld. De aut ...

Modellen: