Mercedes-Benz A-Klasse: ISOFIX-kinderzitjesverankering - Kinderen in de auto - Veiligheid - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: ISOFIX-kinderzitjesverankering

WAARSCHUWING Voor ISOFIX-kinderzitjesbevestigingssystemen waarbij het kind met de geïntegreerde veiligheidsgordel van het kinderzitjesbevestigingssysteem is beveiligd, bedraagt het toegestaan totaalgewicht van kind en kinderzitjesbevestigingssysteem 33 kg.

Wanneer het kind en het kinderzitjesbevestigingssysteem samen meer dan 33 kg wegen, biedt het ISOFIX-kinderzitjesbevestigingssysteem met geïntegreerde veiligheidsgordel geen voldoende beschermende werking meer. De ISOFIX-kinderzitjesbevestigingen kunnen overbelast raken en het kind kan bijvoorbeeld bij een ongeval niet meer worden tegengehouden. Er bestaat een verhoogd gevaar voor letsel of zelfs levensgevaar!

Als het kind en het kinderzitjesbevestigingssysteem samen meer dan 33 kg wegen, alleen ISOFIX-kinderzitjesbevestigingsystemen gebruiken waarbij het kind met de veiligheidsgordel van de zitplaats wordt beveiligd. Het kinderzitjesbevestigingssysteem tevens, indien aanwezig, met de Top Tether-gordel vastzetten.  

 

Regelmatig controleren dat het toegestaan totaalgewicht van kind en kinderzitjesbevestigingssysteem nog wordt aangehouden.

Beslist de gebruiksmogelijkheden van het kinderzitjesbevestigingssysteem en de montage- en gebruikshandleiding van de fabrikant van het gebruikte kinderzitjesbevestigingssysteem in acht nemen.

Voor iedere rit beslist controleren, dat het ISOFIX-kinderzitjesbevestigingsysteem correct in beide ISOFIX-bevestigingsbeugels vergrendeld is.

Aanwijzing 

Bij het inbouwen van het kinderzitje erop letten dat de veiligheidsgordel van de middelste zitplaats niet wordt ingeklemd. Anders kan de veiligheidsgordel worden beschadigd.

ISOFIX-kinderzitjesverankering

Het ISOFIX-kinderzitjesbevestigingsysteem aan beide ISOFIX-bevestigingsbeugels bevestigen.

ISOFIX is een genormeerd bevestigingssysteem voor speciale kinderzitjesbevestigingssystemen op de zitplaatsen achterin. De ISOFIX-bevestigingsbeugels voor twee ISOFIX-kinderzitjesbevestigingsystemen zijn links en rechts aan de zitplaatsen achterin gemonteerd.

Kinderzitjesbevestigingssystemen zonder ISOFIX-kinderzitjesverankering met de veiligheidsgordel in de auto bevestigen. Daarbij beslist de gebruiksmogelijkheden van het kinderzitjesbevestigingssysteem  en de montage- en gebruikshandleiding van de fabrikant van het gebruikte kinderzitjesbevestigingssysteem in acht nemen.

Zie ook:

Hyundai i10. Cruise indicator (indien van toepassing)
CRUISE indicator De indicator brandt als het cruise control systeem geactiveerd is. De cruise-indicator in het instrumentenpaneel brandt als de cruise control AANUIT knop op het stuur ingedru ...

Ford Ka+. SYNC Emergency Assistance
WAARSCHUWINGVoor de werking van deze functie moet uw mobiele telefoon over Bluetooth beschikken en compatibel zijn met het systeem. Zorg ervoor dat uw telefoon zich op een veilige plek in uw ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
WAARSCHUWING Wanneer de wegrijassistent wordt gebruikt, kan één van de wielen doordraaien en kan de auto uitbreken. Als het ESP uitgeschakeld is, is er een verhoogd slipg ...

Modellen: