Hyundai i10: Veiligheidsgordelspanner (indien van toepassing) - Veiligheidsgordels - Veiligheidskenmerken van uw voertuig - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Veiligheidsgordelspanner (indien van toepassing)

Veiligheidsgordelspanner (indien van toepassing)

Uw voertuig kan uitgerust zijn met een veiligheidsgordelspanner voor bestuurders en voorste passagier (Retractor voorspanner en EFD (Bevestigingstoestel voor Noodsituaties)). De spanner worden geactiveerd bij een ernstig botsing.

Wanneer het voertuig plotseling stopt, of indien een inzittende probeert om te snel voorwaarts te leunen, zal de veiligheidsgordel in de bestaande positie vergrendelen.

In bepaalde frontale botsingen zal de gordelspanner activeren en de veiligheidsgordel strakker aantrekken tegen het lichaam.

(1) Retractor Voorspanner

Het doel van de retractor voorspanner is om zeker te stellen dat de schoudergordels strak zitten rond het bovenlichaam van de inzittenden in bepaalde frontale botsingen.

(2) EFD (Bevestigingstoestel voor Noodsituaties)

Het doel van de EFD is om zeker te stellen dat de schootgordels strak zitten rond het onderlichaam van de inzittenden in bepaalde frontale botsingen (indien van toepassing, Alleen bestuurder).

Indien het systeem overmatige druk van de veiligheidsgordel ervaart op de veiligheidsgordel van de bestuurder of de inzittende en de gordelspanner geactiveerd wordt, zal de begrenzer van de voorspanner iets van de druk op de betrokken veiligheidsgordel iets verminderen (indien van toepassing).

WAARSCHUWING
 • Voorspanners zijn ontworpen om slechts een keer te werken. Na activatie moeten de voorspanners worden vervangen. Alle veiligheidsgordels moeten altijd worden vervangen als ze zijn gedragen tijdens een aanrijding.
 • De voorspanner mechanismen worden heet gedurende activatie.

  Raak de spanner niet aan gedurende een aantal minuten nadat ze zijn geactiveerd.

 • Raak niet de voorspanner veiligheidsgordel assemblies.
 • Probeer niet om de voorspanners zelf te inspecteren of vervangen.

  Wij raden aan u het systeem onderhouden bij een erkende HYUNDAI-verdeler.

 • Probeer niet om de gordelspanners zelf te inspecteren of vervangen op enige wijze.
 • Onjuiste behandeling van de voorspanner en het niet opvolgen van de waarschuwingen om niet aanpassen, inspecteren, vervangen onderhouden of repareren kan leiden tot een onjuiste werking of onbedoelde activatie en ernstig letsel.
 • Als het voertuig of de voorspanner van de veiligheidsgordel moet worden verwijderd, raden we aan om contact op te nemen met een erkende HYUNDAI-verdeler.

Veiligheidsgordelspanner (indien van toepassing)

Het voorspanner systeem bestaat uit de volgende componenten. Hun locaties getoond in de afbeelding:

 1. SRS air-bag waarschuwingslamp
 2. Gordelspanner assemblage
 3. SRS-regeleenheid
 4. Bevestigingstoestel voor Noodsituaties (EFD)*

* : indien van toepassing, Alleen bestuurder

AANDACHT Sensor die de air-bag activeert, is aangesloten op de voorspanner. Het waarschuwingslamp op het instrumentenpaneel zal oplichten gedurende ongeveer 6 seconden nadat het contact de AAN positie is gezet, waarna de lamp uit moet gaan.

Als de voorspanner niet correct werkt, zal de waarschuwingslamp oplichten, zelfs als er geen storing in de air-bag is.

Indien de SRS air-bag waarschuwingslamp niet oplicht, of blijft branden terwijl het voertuig wordt bestuurd, raden we aan om het systeem te laten geïnspecteerd door een erkende HYUNDAI verdeler.

AANDACHT

Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Tv bedienen
Alleen bij auto's met COMAND Online kunnen in het menu Audio tv-zenders worden geselecteerd. Alleen als de zender is opgeslagen, wordt bovendien de geheuge ...

Ford Ka+. Mistachterlichten
WAARSCHUWINGGebruik het mistachterlicht alleen wanneer het zicht beperkt is tot minder dan 50m. Gebruik het mistachterlicht niet wanneer het regent of sneeuwt en het zicht meer is dan 50 ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Aanwijzingen met betrekking tot het bandenprofiel
WAARSCHUWING Als het bandenprofiel te laag is, wordt de grip minder. Het bandenprofiel kan het water niet meer afvoeren. Daardoor wordt bij een natte rijbaan het gevaar v ...

Modellen: