Mercedes-Benz A-Klasse: Diagnose-interface - Bedrijfsveiligheid - Inleiding - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Diagnose-interface

De diagnose-interface dient voor het aansluiten van diagnoseapparaten bij een gekwalificeerde werkplaats.

WAARSCHUWING Als apparaten op een diagnose-interface worden aangesloten, kan de werking van systemen van de auto worden beïnvloed. Daardoor kan de bedrijfsveiligheid van de auto worden beïnvloed. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

Alleen apparaten op de diagnose-interface van de auto aansluiten die door Mercedes-Benz voor uw auto zijn vrijgegeven.

WAARSCHUWING Voorwerpen in de beenruimte van de bestuurder kunnen de slag van de pedalen beperken of ingedrukte pedalen blokkeren. Daardoor worden de bedrijfs- en verkeersveiligheid van de auto in gevaar gebracht. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

Alle voorwerpen in de auto veilig opbergen, zodat deze niet in de beenruimte van de bestuurder kunnen belanden. Vloermatten altijd stevig en volgens de handleiding monteren om te allen tijde voldoende vrije ruimte voor de pedalen te waarborgen. Geen losse vloermatten gebruiken en niet meerdere vloermatten op elkaar leggen.

Aanwijzing 

Wanneer de motor afgezet is en apparaten op de diagnose-interface worden gebruikt, kan de startaccu worden ontladen.

 

Het aansluiten van apparaten op de diagnose-interface kan ertoe leiden, dat informatie van de uitlaatgasbewaking wordt teruggezet. Daardoor bestaat de mogelijkheid, dat de auto niet meer voldoet aan de eisen van de volgende uitlaatgasanalyse van de Algemene Periodieke Keuring.

Gekwalificeerde werkplaats

Een gekwalificeerde werkplaats beschikt over de benodigde vakkennis, uitrusting en kwalificatie om de vereiste werkzaamheden uit te voeren. Dit geldt in het bijzonder voor veiligheidsrelevante werkzaamheden.

De aanwijzingen in het onderhoudsboekje in acht nemen.

De volgende werkzaamheden aan de auto altijd laten uitvoeren bij een gekwalificeerde werkplaats: Mercedes-Benz adviseert een Mercedes-Benz-servicewerkplaats.
Zie ook:

KIA Picanto. Automatische-transmissievloeistof (indien van toepassing)
Controleren van niveau automatische-transmissievloeistof Het niveau van de automatische-transmissievloeistof moet regelmatig gecontroleerd worden. Zorg er voor dat de auto horizontaal sta ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Bandenspanning wordt bereikt
WAARSCHUWING Een met bandenafdichtmiddel tijdelijk afgedichte band beïnvloedt de rij-eigenschappen en is niet geschikt voor hogere snelheden. Er bestaat gevaar voor ongevall ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Handmatig openen en sluiten
Openen De toets van de sleutel indrukken. aan de handgreep trekken. De achterklep optillen.   Sluiten ...

Modellen: