Mercedes-Benz A-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen - Rijden - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

WAARSCHUWING

Voorwerpen in de beenruimte van de bestuurder kunnen de slag van de pedalen beperken of ingedrukte pedalen blokkeren. Daardoor worden de bedrijfs- en verkeersveiligheid van de auto in gevaar gebracht. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

Alle voorwerpen in de auto veilig opbergen, zodat deze niet in de beenruimte van de bestuurder kunnen belanden. Vloermatten altijd stevig en volgens de handleiding monteren om te allen tijde voldoende vrije ruimte voor de pedalen te waarborgen. Geen losse vloermatten gebruiken en niet meerdere vloermatten op elkaar leggen.

WAARSCHUWING

Door het dragen van ongeschikte schoenen kan de bediening van de pedalen nadelig worden beïnvloed, zoals bij: Er bestaat gevaar voor ongevallen!

Bij het rijden altijd geschikte schoenen dragen om de pedalen veilig te kunnen bedienen.

WAARSCHUWING

Als het contact tijdens het rijden wordt uitgeschakeld, zijn de veiligheidsrelevante functies nog maar beperkt of helemaal niet meer beschikbaar. Dit betreft bijvoorbeeld de stuurbekrachtiging en de rembekrachtiging. Er is dan aanzienlijk meer kracht voor het sturen en remmen vereist. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

Tijdens het rijden niet het contact uitschakelen.

WAARSCHUWING

Als de parkeerrem tijdens het rijden niet volledig is vrijgezet, kan de parkeerrem: Er bestaat gevaar voor brand en ongevallen! De parkeerrem volledig vrijzetten voordat u wegrijdt.  

Aanwijzing 

De motor niet laten warmdraaien als de auto stilstaat. Direct wegrijden. Hoge toerentallen en volgas vermijden totdat de motor de bedrijfstemperatuur heeft bereikt.

Bij de automatische transmissie de standen P en R alleen inschakelen als de auto stilstaat.

Als er op een gladde ondergrond wordt gereden, de aangedreven wielen zo mogelijk niet laten doordraaien. Anders kan de aandrijflijn beschadigd raken.

Auto's in AMG-uitvoering: Bij koude motor vollastgebruik en toerentallen boven 5000 1/min vermijden. Daardoor ontziet u de motor en voorkomt u een verminderd comfort.

Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Tips voor rijden met de DISTRONIC automatische afstandsregeling
Algemene aanwijzingen In de volgende verkeerssituaties moet u bijzonder alert zijn: Bochten, in- en uitrijden van bochten: De DISTRONIC automatische afstandsregeling ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Geschiktheid van zitplaatsen voor bevestiging van een ISOFIX-kinderzitjesbevestigingsysteem
Wanneer een babyschaal van groep 0 of 0+ of een naar achteren gericht kinderzitjesbevestigingssysteem van groep I op een zitplaats achterin wordt gebruikt, moet de bestuurders- of ...

Ford Ka+. Werking
Elektronische stabiliteitsregeling WAARSCHUWINGHet systeem is bedoeld om de bestuurder te helpen. Het systeem is niet bedoeld ter vervanging van uw aandacht en inschattingsvermogen. U ben ...

Modellen: