Mercedes-Benz A-Klasse: Algemene aanwijzingen - Kinderzitjesbevestigingssysteem op passagiersstoel - Kinderen in de auto - Veiligheid - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Algemene aanwijzingen

Uit de ongevallenstatistiek blijkt, dat op de zitplaatsen achterin beveiligde kinderen veiliger zijn dan op de voorstoel beveiligde kinderen. Daarom adviseert Mercedes-Benz dringend het kinderzitjesbevestigingssysteem bij voorkeur op een zitplaats achterin te monteren.

Auto's met automatische passagiersairbaguitschakeling: Als door omstandigheden een kinderzitjesbevestigingssysteem op de passagiersstoel moet worden gemonteerd, beslist de aanwijzingen bij "Automatische passagiersairbaguitschakeling" in acht nemen.

Zo kunnen risico's worden vermeden, die kunnen ontstaan door:

WAARSCHUWING Als een kind in een naar achteren gericht kinderzitjesbevestigingssysteem op de passagiersstoel wordt beveiligd en het controlelampje PASSENGER AIR BAG OFF is gedoofd, kan de passagiersairbag bij een ongeval worden geactiveerd. Het kind kan door de airbag worden getroffen. Er bestaat een verhoogd gevaar voor letsel of zelfs levensgevaar!

In dit geval altijd waarborgen, dat de passagiersairbag uitgeschakeld is. Het controlelampje PASSENGER AIR BAG OFF moet branden.

Gebruik NOOIT een naar achteren gericht kinderbeveiligingssysteem op een stoel die door een frontale ACTIEVE AIRBAG wordt beveiligd, want dat kan voor het kind DODELIJKE of ERNSTIGE VERWONDINGEN tot gevolg hebben.  

 

Als het controlelampje PASSENGER AIR BAG OFF niet brandt, is de passagiersairbag geactiveerd.

Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Sigarettenaansteker
WAARSCHUWING Als het hete verwarmingselement van de sigarettenaansteker of de hete houder wordt aangeraakt, kunt u zich hieraan branden. Bovendien kunnen ontvlambare mat ...

Toyota Aygo. Overzicht weergeven van de geregistreerde draagbare spelers
Selecteer "List audio" (audiolijst) met de knop MENU. De lijst met geregistreerde draagbare spelers wordt weergegeven. Aansluiten van de geregistreerde draagbare speler op het audiosysteem. ...

Mercedes-Benz A-Klasse. ESP uit- of inschakelen (behalve Mercedes-AMG auto's)
Belangrijke veiligheidsaanwijzingen Informatie  Het onderwerp "Belangrijke veiligheidsaanwijzingen" in acht nemen. ...

Modellen: