Fiat 500: Montage van een ISOFIX-kinderzitje - Veiligheid - Fiat 500 - InstructieboekjeFiat 500: Montage van een ISOFIX-kinderzitje

Fiat 500 / Fiat 500 - Instructieboekje / Veiligheid / Montage van een ISOFIX-kinderzitje

Het voertuig is uitgerust met ISOFIX-bevestigingsbeugels, een nieuwe standaard die het monteren van een kinderzitje snel, eenvoudig en veilig maakt.

Met het ISOFIX-systeem kunt u het ISOFIX-kinderzitje monteren zonder gebruik van de veiligheidsgordels van de auto maar door dit rechtstreeks vast te maken aan de stoel met behulp van de drie bevestigingspunten in de auto.

Traditionele kinderzitjes kunnen worden geplaatst naast ISOFIX kinderzitjes op verschillende stoelen in hetzelfde voertuig.

Om een ISOFIX kinderzitje te installeren, deze bevestigen aan de twee metalen bevestigingspunten Een fig. 76, geplaatst achter het kussen van de achterbank, waar het kussen tegen de hoofdsteun aan komt en gemarkeerd door het -symbool.

Verwijder dan de hoedenplank en bevestig de bovenste riem (beschikbaar samen met het kinderzitje) aan het bevestigingspunt B fig. 77, achter de hoofdsteun, onderop.

Montage van een ISOFIX-kinderzitje

Ter illustratie is een Isofix Universeelkinderzitje voor gewichtsgroep 1 weergegeven in fig. 78.

Montage van een ISOFIX-kinderzitje

Voor andere gewichtsgroepen zijn specifieke Isofix-kinderzitjes voorzien.

Deze kinderzitjes kunnen alleen worden gebruikt als ze speciaal voor deze auto ontworpen, getest en goedgekeurd zijn (zie overzicht auto’s met bijbehorende kinderzitje).

WAARSCHUWING De afbeelding dient slechts ter illustratie van de montage. Monteer het kinderzitje overeenkomstig de aanwijzingen, die bijgesloten moeten zijn.

OPMERKING Wanneer een universeel ISOFIX-kinderzitje wordt gebruikt, kunnen alleen ECE R44 "ISOFIX Universal" (R44/03 of latere updates) typegoedgekeurde kinderzitjes gebruikt worden.

In het assortiment van Lineaccessori Mopar® is een universeel Isofix "Duo Plus"-kinderzitje en het speciale "G 0/1" zitje beschikbaar.

Zie het betreffende instructieboekje voor meer informatie over de montage en/of het gebruik van het kinderzitje.

GESCHIKTHEID VAN DE PASSAGIERSSTOELEN VOOR HET GEBRUIK VAN ISOFIX KINDERZITJES

In de onderstaande tabel worden, in overeenstemming met de Europese norm ECE 16, de verschillende montagemogelijkheden getoond voor Isofix-kinderzitjes op stoelen die zijn uitgerust met Isofix-bevestigingen.

GESCHIKTHEID VAN DE PASSAGIERSSTOELEN VOOR HET GEBRUIK VAN ISOFIX KINDERZITJES

X: Isofix plaats niet geschikt voor Isofix-kinderzitjes in deze gewichtsgroep en/of maatklasse.
IUF: Geschikt voor in de rijrichting geplaatste Isofix kinderzitjes in de Universele categorie en typegoedgekeurd voor gebruik voor de gewichtsgroep.
(*): Deze Isofix-plaats niet geschikt voor Isofix-kinderzitjes in deze gewichts- en/of maatklasse.

GESCHIKTHEID VAN PASSAGIERSSTOELEN VOOR GEBRUIK MET i-SIZE KINDERZITJES (voor bepaalde versies/markten)

In de volgende tabel is, in overeenstemming met de Europese regelgeving ECE 129, de mogelijkheid voor montage van i-Sizekinderzitjes aangegeven.

GESCHIKTHEID VAN PASSAGIERSSTOELEN VOOR GEBRUIK MET i-SIZE KINDERZITJES

X: stoel niet geschikt voor Universele i-Size-kinderzitjes.
i-U(*): installatie alleen mogelijk door de bijbehorende voorstoel naar voren te plaatsen. In deze configuratie mag de stoel niet worden bezet.

GESCHIKTHEID VAN PASSAGIERSSTOELEN VOOR GEBRUIK MET i-SIZE KINDERZITJES

GESCHIKTHEID VAN PASSAGIERSSTOELEN VOOR GEBRUIK MET i-SIZE KINDERZITJES

Belangrijke aanbevelingen voor het veilig vervoeren van kinderen

Zie ook:

Peugeot 108. Controles
Raadpleeg, tenzij anders aangegeven, het onderhoudsschema van de fabrikant dat betrekking heeft op de motoruitvoering van uw auto voor het controleren van bepaalde onderdelen. Laat de controles e ...

Toyota Aygo. Voeren van een telefoongesprek
Doorschakelen van een telefoongesprek Tijdens het tot stand brengen van een gesprek, wanneer een gesprek wordt ontvangen en tijdens een gesprek kan een oproep worden doorgestuurd tussen de mobiele ...

Hyundai i10. Onderhoud van de lak
Het wassen Om de lak van uw voertuig voldoende te beschermen is het noodzakelijk de auto regelmatig te waseen, minstens eenmaal per maand. Indien u uw voertuig gebruikt voor offroad rijden moe ...

Modellen: