KIA Picanto: Driepuntsgordel - Veiligheidsgordels - Veiligheidsgordels - Veiligheidssystemen van uw auto - KIA Picanto - InstructieboekjeKIA Picanto: Driepuntsgordel

Hoogteverstelling (voorstoel, indien van toepassing)

Hoogteverstelling (voorstoel, indien van toepassing)

U kunt de hoogte van het bovenste bevestigingspunt in drie standen afstellen voor maximaal comfort en een maximale veiligheid.

De veiligheidsgordel mag niet te dicht langs uw nek lopen. Het schoudergedeelte van de gordel moet zodanig zijn afgesteld dat het over de borst en het midden van de schouder loopt, en nooit over de nek.

Verhoog of verlaag het bovenste bevestigingspunt van de veiligheidsgordel tot de juiste hoogte.

Trek het bovenste bevestigingspunt (1) omhoog om het hoger af te stellen.

Druk het bovenste bevestigingspunt omlaag (3) en houd daarbij de knop (2) ingedrukt om het bovenste bevestigingspunt lager af te stellen.

Laat de knop los om het bovenste bevestigingspunt in de ingestelde positie te blokkeren. Probeer het bovenste bevestigingspunt omhoog of omlaag te schuiven om te controleren of het is geblokkeerd.

Een onjuist gedragen veiligheidsgordel kan bij een aanrijding ernstig letsel veroorzaken.

WAARSCHUWING
  • Controleer of het bovenste bevestigingspunt op de juiste hoogte is geblokkeerd. Laat het schoudergedeelte van de gordel nooit langs uw nek of over uw gezicht lopen.
  • Als u de veiligheidsgordels na een aanrijding niet laat vervangen, kan het gebeuren dat ze u bij een eventuele volgende aanrijding niet goed beschermen, wat ernstig letsel kan veroorzaken. Laat de veiligheidsgordels van uw auto na een aanrijding zo snel mogelijk vervangen.

Veiligheidsgordel vastmaken:

Veiligheidsgordel vastmaken:

Trek de gordel uit de blokkeerautomaat en steek de metalen gesp (1) in de gordelsluiting (2). Wanneer de gesp in de gordelsluiting vergrendelt, hoort u een klik.

De veiligheidsgordel kan zich alleen automatisch tot de juiste lengte oprollen als u eerst zelf het heupgedeelte van de gordel strak over uw heupen trekt.

Als u zich langzaam voorover beweegt, rolt de gordel af en heeft u een maximale bewegingsruimte. Bij een noodstop of een aanrijding zal de gordel echter worden geblokkeerd. De gordel blokkeert ook wanneer u te snel naar voren buigt.

OPMERKING Als het u niet lukt om de veiligheidsgordel uit de blokkeerautomaat te trekken, trek dan krachtig aan de gordel en laat deze vervolgens los. U kunt dan de gordel gemakkelijk uittrekken.

Veiligheidsgordel vastmaken:

WAARSCHUWING U moet het heupgedeelte van de veiligheidsgordel zo laag mogelijk over uw heupen dragen en niet over uw middel. Als u de gordel te hoog over uw middel draagt, neemt de kans op letsel bij een aanrijding toe. Draag de gordel niet onder of over uw beide armen. De gordel moet over de ene arm en onder de andere arm door lopen, zoals in de afbeelding aangegeven.

Draag nooit de schoudergordel onder de arm door die zich het dichtst bij het portier bevindt.

Middelste veiligheidsgordel achter:

Middelste veiligheidsgordel achter:

Zorg altijd dat de gesp (1) en de gordelsluiting (2) vergrendeld zijn. Trek aan de metalen gesp (3) en plaats hem in de gordelsluiting (4). Wanneer de gesp in de gordelsluiting vergrendelt, hoort u een klik. Zorg ervoor dat de gordel niet is verdraaid.

Gebruik voor het bevestigen van de middelste veiligheidsgordel achter de gordelsluiting met de aanduiding CENTER.

Veiligheidsgordel losmaken:

Veiligheidsgordel losmaken:

De veiligheidsgordel kan worden losgemaakt door op de ontgrendelknop (A) van de gordelsluiting te drukken. Als de veiligheidsgordel is losgemaakt, moet deze automatisch oprollen.

Controleer als dat niet gebeurt of de gordel misschien gedraaid is en probeer het opnieuw.

Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
In de hiernavolgende tekst heeft het begrip "schuifdak" betrekking op het panoramaschuifdak. WAARSCHUWING Bij het openen en sluiten kunnen lichaamsdelen in het bewegingsg ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Aanwijzingen voor auto's met 4MATIC
Aanwijzing  Auto's met 4MATIC mogen niet met opgetilde voor- of achteras worden gesleept, omdat de transmissie anders wordt beschadigd.  Auto's met 4MATIC m ...

KIA Picanto. Wielen verwisselen
1. Plaats de auto op een stevige en vlakke ondergrond en trek de parkeerrem stevig aan. 2. Zet de versnellingspook in de achteruitversnelling R (handgeschakelde transmissie) of zet de selec ...

Modellen: