KIA Picanto: Lakonderhoud - Onderhoud exterieur - Onderhoud exterieur - Onderhoud - KIA Picanto - InstructieboekjeKIA Picanto: Lakonderhoud

Wassen Was uw auto minimaal eenmaal per maand grondig met lauw of koud water om de lak tegen roest en veroudering te beschermen.

Was, nadat u op een stoffige of modderige weg gereden heeft, de auto zo snel mogelijk. Besteed hierbij de nodige zorg aan het verwijderen van opeengehoopt zout, vuil of modder. Controleer of de afvoeropeningen aan de onderzijde van de portieren en de dorpels open en schoon blijven.

Insecten, teer, sap van bomen, uitwerpselen van vogels, industrieel vuil en dergelijke kunnen de lak van uw auto aantasten als ze niet direct verwijderd worden.

LET OP
  • Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen, oplosmiddelen of te heet water en was de auto niet in de volle zon of wanneer de carrosserie warm is.
  • Wees voorzichtig bij het reinigen van de zijruiten van uw auto.

    Vooral bij het gebruik van een hogedrukreiniger kan water in het interieur terechtkomen.

  • Reinig kunststof onderdelen en lampen niet met chemische oplosmiddelen of sterke reinigingsmiddelen, om beschadiging ervan te voorkomen.

 

WAARSCHUWING Natte remmen

Test na het wassen bij lage snelheid de remmen van uw auto om te controleren of de remwerking door binnengedrongen water verminderd is.

Droog de remmen door het rempe daal bij lage snelheid licht in te trappen wanneer de remprestaties verminderd zijn.

Wassen met hogedrukreiniger

Wassen met hogedrukreiniger

LET OP
  • Het reinigen van de motorruimte met water, evenals het gebruik van een hogedrukreiniger, kan de werking van de elektrische circuits in de motorruimte beïnvloeden.
  • Zorg ervoor dat water en andere vloeistoffen nooit in contact komen met elektrische/elektronische componenten in de auto omdat ze dan beschadigd kunnen raken.

In de was zetten Zet de auto in de was wanneer het water niet langer druppels op de lak vormt.

Was en droog de auto altijd eerst voordat u hem in de was zet. Gebruik een goede kwaliteit vaste of vloeibare was en volg de aanwijzingen van de fabrikant.

Zet de sierlijsten in de was om deze te beschermen en hun glans te laten behouden.

Het verwijderen van olie, teer en dergelijke stoffen met een vlekkenverwijderaar verwijdert gewoonlijk ook de was van de lak. Zet deze delen daarom na het verwijderen van de verontreiniging opnieuw in de was. Breng geen was aan op de ongelakte eenheid met reliëf, aangezien de eenheid anders kan worden aangetast.

LET OP
  • Als u stof of vuil met een droge doek wegveegt, komen er krassen op de lak.
  • Gebruik geen staalwol, schuurmiddelen of sterk alkalische of bijtende oplosmiddelen op onderdelen die verchroomd zijn of op onderdelen die vervaardigd zijn van geanodiseerd aluminium. Het gebruik van deze middelen kan de beschermlaag aantasten waardoor verkleuring of glansverlies kan optreden.
Zie ook:

KIA Picanto. Interieurfilter (indien van toepassing)
A: buitenlucht B: gerecirculeerde lucht C: interieurfilter D: aanjager E: verdamper F: kachelradiateur Het interieurfilter, dat achter het dashboardkastje is gemonteerd, filtert de lucht d ...

KIA Picanto. Waarschuwingslampje elektronische stuurbekrachtiging (EPS) (indien van toepassing)
Dit waarschuwingslampje gaat branden: Als het contact of de toets ENGINE START/STOP (motor starten/stoppen) in de stand ON (aan) wordt gezet. - Dit lampje gaat aan als het contact in sta ...

Peugeot 108. Lane Departure Warning System (LDWS)
Dit systeem detecteert met behulp van een camera, die ononderbroken en onderbroken strepen herkent, het ongewenst overschrijden van een rijstrookmarkering. Om uw veiligheid te verbeteren analysee ...

Modellen: