KIA Picanto: Banden vervangen - Banden en 
wielen - Onderhoud - KIA Picanto - InstructieboekjeKIA Picanto: Banden vervangen

Banden vervangen

Als de band gelijkmatig afgesleten is, verschijnt de slijtage-indicator (A) als een onderbroken lijn over het loopvlak.

Dit geeft aan dat er minder dan 1,6 mm profieldikte op de band aanwezig is.

Vervang in dat geval de band.

Wacht niet met het vervangen van de band totdat de slijtage-indicator over de gehele profielbreedte zichtbaar is.

OPMERKING Zorg er bij het vervangen van de banden voor dat ze dezelfde maat hebben als de originele banden.

Anders worden de rijprestaties mogelijk negatief beïnvloed.

LET OP Als u een band vervangt, controleer dan na ongeveer 50 km rijden de wielmoeren en draai ze vast. Doe dit na 1.000 km rijden opnieuw. Als het stuurwiel schudt of als het voertuig tijdens het rijden trilt, dan is de band uit balans. Lijn het wiel uit. Neem als het probleem niet opgelost is, contact op met een professionele werkplaats.

Kia raadt aan om een officiële Kia-dealer/servicepartner te bezoeken.

 

WAARSCHUWING Banden vervangen

Om de kans op ernstig of dodelijk letsel bij een ongeluk door beschadigde banden of verlies van de controle over de auto te beperken:

 • Vervang banden die (ongelijkmatig) versleten of beschadigd zijn. Versleten banden kunnen een verminderde remwerking, verlies van de controle over de auto en verminderde tractie veroorzaken.
 • Rijd niet in een auto met een te lage of te hoge bandenspanning. Dit kan ongelijkmatige slijtage of beschadigde banden veroorzaken.
 • Gebruik bij het vervangen van banden nooit radiaalbanden en diagonaalbanden door elkaar. Vervang alle banden (ook het reservewiel) als u van radiaalbanden naar diagonaalbanden overstapt.
 • Het is het beste om alle vier de banden gelijktijdig te vervangen.

  Vervang als dit niet mogelijk of nodig is alleen de twee voor- of achterbanden.

  De rijeigenschappen van de auto kunnen ernstig beïnvloed worden wanneer slechts één band wordt vervangen.

 • Het gebruik van een andere dan de voorgeschreven bandenmaat heeft een negatieve invloed op het rijgedrag en kan er voor zorgen dat u de controle over de auto verliest, waardoor een ernstig ongeval kan ontstaan.
 • Wielen die niet aan de specificaties van Kia voldoen, passen mogelijk niet goed, wat schade aan de auto, een negatieve invloed op het rijgedrag of verlies van de controle over de auto tot gevolg kan hebben.
 • Het ABS vergelijkt de snelheid van de wielen. De bandenmaat heeft invloed op de snelheid van de wielen.

  Zorg er bij het vervangen van de banden voor dat ze allemaal dezelfde maat hebben als de originele banden. Wanneer banden van een ander formaat worden gebruikt, werken het ABS (antiblokkeersysteem) en de ESC (voertuigstabiliteitsregeling) mogelijk niet goed meer.

Band compact reservewiel vervangen (indien van toepassing)

De levensduur van de band van een compact reservewiel is korter dan die van een conventionele band. Vervang de band van het compacte reservewiel als de slijtage-indicatoren zichtbaar zijn. De nieuwe band voor het compacte reservewiel moet dezelfde maat hebben en van hetzelfde type zijn als de oorspronkelijke band en moet op de velg van het originele compacte reservewiel worden geplaatst. De band voor het compacte reservewiel is niet ontworpen voor normale velgen en de velg van het compacte reservewiel is niet ontworpen voor normale banden.

Zie ook:

Ford Ka+. Klanktoets
Hiermee kunt u de geluidsinstellingen aanpassen (bijvoorbeeld bass, treble, balance en fade). Druk herhaaldelijk op de toets SOUND om door de instellingen te bladeren. Gebruik de knopp ...

Hyundai i10. Poetsen
Zorg voor het in de was zetten van de carosserie dat deze schoon en droog is. Gebruik een goede kwaliteit vloeibare of vaste autowas en volg de gebruiksinstructies van de fabrikant. Het verwi ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Accu opladen
WAARSCHUWING Bij het opladen en bij de starthulp kan een explosief gasmengsel van de accu ontsnappen. Explosiegevaar! Beslist vuur, open licht, vonkvorming en roken vermij ...

Modellen: