KIA Picanto: Auto lostrekken door heen en weer te schommelen - Rijden onder speciale rijomstandigheden - Met uw auto rijden - KIA Picanto - InstructieboekjeKIA Picanto: Auto lostrekken door heen en weer te schommelen

Draai eerst het stuurwiel een aantal keren naar rechts en naar links om de voorwielen vrij te maken wanneer de auto vastzit in sneeuw, zand of modder en de auto heen en weer moet worden geschommeld om hem los te trekken.

Schakel vervolgens afwisselend de eerste versnelling en de achteruitversnelling (bij een handgeschakelde transmissie) in of stand R (achteruit) en één van de vooruitversnellingen (bij een automatische transmissie). Laat de motor niet met een te hoog toerental draaien en laat de wielen niet te lang doorslippen.

Als de auto na enkele pogingen nog vastzit, moet u de auto los laten trekken om oververhitting van de motor en beschadiging van de transmissie te voorkomen.

LET OP Het langdurig heen en weer schommelen van de auto kan oververhitting van de motor en beschadiging van de transmissie en van de banden veroorzaken.

 

WAARSCHUWING Slippende wielen

Laat de wielen niet doorslippen, vooral niet met snelheden van meer dan 56 km/h . Het met hoge snelheid door laten slippen van de wielen wanneer de auto stilstaat kan oververhitting van de banden veroorzaken, waardoor deze kunnen beschadigen en voorbijgangers kunnen verwonden.

OPMERKING De voertuigstabiliteitsregeling (indien van toepassing) moet in stand OFF wordt gezet voordat de auto op eigen kracht losgetrokken wordt.

WAARSCHUWING Als u met u auto vast komt te zitten in de sneeuw, modder, zand, enz., kunt u proberen de auto weer los te krijgen door afwisselend voor- en achteruit te rijden. Doe dat echter niet als er mensen of voorwerpen in de directe nabijheid van de auto staan. Tijdens het voor- of achteruitrijden kan de auto plotseling naar voren of naar achteren schieten als de aangedreven wielen weer grip krijgen, waardoor personen letsel kunnen oplopen of schade kan ontstaan.
Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
WAARSCHUWING Uit de luchtroosters kan zeer hete of zeer koude lucht stromen. Daardoor kunnen in de directe omgeving van de luchtroosters verbrandings- of bevriezingsverschijnselen ...

Hyundai i10. Zekering/relais omschrijving
Binnenste zekeringpaneel Binnen in de zekering/relaishouder, kunt u de zekering/relais etiket vinden met de beschrijving van de naam en capaciteit van de zekering/relais. AANDACHT Niet alle ...

Peugeot 108. Verwarming
De verwarming werkt uitsluitend bij draaiende motor. Temperatuurregeling Draai de knop van blauw (koud) naar rood (warm) om de temperatuur naar uw wens in te stellen. Regeling luchtopbrengst ...

Modellen: