Citroen C1: Lichtschakelaar - Verlichting en zicht - Citroen C1 - InstructieboekjeCitroen C1: Lichtschakelaar

Hoofdverlichting

De lichtschakelaar heeft verschillende standen om de zichtbaarheid van de auto en het zicht van de bestuurder aan te passen aan de omgeving:

Aanvullende verlichting

Uw auto is voorzien van aanvullende verlichting voor specifieke rijomstandigheden:

Onder bepaalde weersomstandigheden (lage temperatuur, vochtigheid) kan zich een laagje condens aan de binnenzijde van de koplampen en de achterlichten vormen; dit verdwijnt enkele minuten na het ontsteken van de koplampen.

 

Reizen naar het buitenland Wanneer u uw auto gaat gebruiken in een land waarin het verkeer aan de andere kant van de weg rijdt, moet de afstelling van de dimlichten worden gewijzigd om te voorkomen dat tegemoetkomend verkeer wordt verblind.

Raadpleeg het CITROËN-netwerk of een gekwalificeerde werkplaats.

Aanvullende verlichting
Uitvoering zonder automatische inschakeling

Aanvullende verlichting
Uitvoering met automatische inschakeling

Ring voor de selectie van de stand van de hoofdverlichting

Draai aan de ring om het symbool van de gewenste stand tegenover het merkteken te zetten.

Lichten uit / Verlichting overdag.

Alleen parkeerlicht.

Dimlicht of grootlicht.

Automatische verlichting

Aanvullende verlichting

Grootlichtschakelaar Duw als het dimlicht is ingeschakeld de hendel naar voren om over te schakelen naar grootlicht. Trek de hendel naar u toe om weer over te schakelen naar dimlicht.

Als de verlichting is uitgeschakeld of wanneer alleen de parkeerlichten zijn ingeschakeld, kunt u een lichtsignaal geven door de hendel naar u toe te trekken.

Verklikkerlampjes Een verklikkerlampje op het instrumentenpaneel geeft aan dat de geselecteerde verlichting is ingeschakeld.

Aanvullende verlichting

Ring voor de selectie van het mistachterlicht

Het mistachterlicht werkt in combinatie met dimlicht en grootlicht.

Mistachterlicht.

Als de verlichting automatisch wordt uitgeschakeld (uitvoeringen met de stand AUTO) of als het dimlicht handmatig wordt uitgeschakeld, blijft het mistachterlicht en het parkeerlicht branden.

Bij helder of regenachtig weer, zowel overdag als 's nachts, is het mistachterlicht verblindend voor medeweggebruikers en daarom niet toegestaan. Gebruik het mistachterlicht uitsluitend bij mist of sneeuwval.

Onder deze weersomstandigheden dient u het mistachterlicht en het dimlicht handmatig in te schakelen, omdat de lichtsensor voldoende licht kan waarnemen.

Vergeet niet het mistachterlicht uit te zetten zodra het niet meer nodig is.

 

Uitschakelen van de verlichting bij het afzetten van het contact Bij het afzetten van het contact gaat alle verlichting onmiddellijk uit, behalve het dimlicht als de automatische follow me home-verlichting is geactiveerd.

 

Inschakelen van de verlichting na het afzetten van het contact Draai om de lichtschakelaar weer te activeren terwijl de verlichting uit is, de ring in de stand "0" en vervolgens in de stand van uw keuze.

Als het bestuurdersportier wordt geopend, klinkt een aanhoudend geluidssignaal om aan te geven dat de verlichting nog brandt.

Automatische verlichting

Automatische verlichting

Dankzij een lichtsensor worden, zonder dat de bestuurder iets hoeft te doen, het parkeerlicht en het dimlicht automatisch ingeschakeld als de lichtsterkte van de omgeving onvoldoende is.

De verlichting wordt uitgeschakeld als de lichtsterkte van de omgeving weer voldoende is.

De sensor bevindt zich aan de onderzijde van de voorruit.

Inschakelen

Uitschakelen

Bij mist of sneeuwval kan de lichtsensor voldoende licht waarnemen en zullen de lichten niet automatisch worden ingeschakeld.

Dek de lichtsensor niet af, de bijbehorende functies worden dan niet meer bediend.

Handbediende follow me home-verlichting

Handbediende follow me home-verlichting

Deze functie zorgt ervoor dat na het afzetten van het contact de dimlichten nog even blijven branden om het uitstappen in het donker te vergemakkelijken.

Inschakelen

De lichten blijven gedurende ongeveer 30 seconden branden.

Uitschakelen De handbediende follow me home-verlichting wordt onmiddellijk uitgeschakeld als:

Zie ook:

Peugeot 108. Bandenreparatieset
De bandenreparatieset bestaat uit een compressor en een flacon met afdichtmiddel. Hiermee kunt u de band tijdelijk repareren, zodat u de dichtstbijzijnde garage kunt bereiken. Met deze reparatie ...

Hyundai i10. Grootlicht indicator
Deze indicator licht op wanneer de koplampen aan zijn en groot licht is ingeschakeld of wanneer signaal functie wordt gebruikt. Dimlicht Indicator Lamp (indien van toepassing) Deze lamp gaat b ...

Hyundai i10. Velg vervangen
Als een velg vervangen moet worden om welke reden dan ook, verzeker u ervan dat de nieuwe velg gelijk is aan de oorspronkelijke door de fabriek geleverde velgen. WAARSCHUWING Een wiel met ee ...

Modellen: