Hyundai i10: OFF (UIT) - Stand van de start-/stopknop van de motor - Start/stop-knop van de motor (indien van toepassing) - Het besturen van uw voertuig - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: OFF (UIT)

OFF (UIT)

Met handmatig schakelen

Om de motor uit te schakelen (START/ RUN-positie) of de wagen (stand ON), moet u de wagen stoppen door op de start-/stopknop van de motor te drukken.

Met automatische schakeling

Om de motor uit te schakelen (START/ RUN-positie) of de wagen (stand ON), moet u de start-stopknop van de motor indrukken met de schakelpook in de stand P (Park). Als u de start-/stopknop indrukt zonder de schakelpook in de stand P (Park), zal de start-/stopknop van de motor niet naar de OFF-stand gaan, maar naar de ACC-stand.

Wagens met een vergrendeling van de stuurkolom als antidiefstalsysteem

Het stuur vergrendelt als de start-/stopknop van de moto op OFF staat om uw wagen tegen diefstal te beschermen.

Het vergrendelt als het portier wordt geopend.

Als het stuur niet goed is vergrendeld als u het bestuurdersportier opent, zal een waarschuwingstoon hoorbaar zijn. Probeer om het stuur opnieuw te vergrendelen.

Als het probleem is niet opgelost, raden we aan om het systeem te laten nakijken door een erkende HYUNDAI-verdeler.

Bovendien staat de start-/stopknop van de motor in de stand OFF als het portier aan de bestuurderszijde wordt geopend, het stuur zal niet worden geblokkeerd en er wordt een waarschuwingstoon gegeven.

Sluit in dergelijke situatie het portier.

Het stuur zal vergrendelen en de waarschuwingstoon zal stoppen.

AANDACHT Als het stuur niet behoorlijk vergrendelt, zal de start-/stopknop van de motor niet werken. Druk op de start-/stopknop terwijl u het stuur rechts en links draait om de spanning vrij te geven.

WAARSCHUWING De motor in een noodsituatie uitschakelen: Houd de Motor Start/Stop knop langer dan twee seconden ingedrukt OF druk snel drie keer achter elkaar op de Motor Start/Stop knop (binnen drie seconden).

Als de wagen nog in beweging is, kunt u de motor herstarten zonder het rempedaal in te drukken door de start-/stopknop van de motor in te drukken terwijl de schakelpook in de stand N (Neutraal) staat.

Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. ECO start-stopsysteem uit- of inschakelen
Uitschakelen: De ECO-toets indrukken. Controlelampje dooft en het ECO-symbool of op het multifunctioneel d ...

KIA Picanto. Voorzorgsmaatregelen voor onderhoud uitgevoerd door eigenaar
Verkeerd of onvolledig onderhoud kan problemen opleveren. In dit hoofdstuk worden alleen aanwijzingen gegeven voor werkzaamheden die eenvoudig uit te voeren zijn. OPMERKING Verkeerd onderhou ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
WAARSCHUWING Als u tijdens het rijden in de auto geïntegreerde informatiesystemen en communicatieapparatuur bedient, kunt u van de verkeerssituatie worden afgeleid. ...

Modellen: