Fiat 500: Gebruik van de handgeschakelde versnellingsbak - Starten en rijden - Fiat 500 - InstructieboekjeFiat 500: Gebruik van de handgeschakelde versnellingsbak

Fiat 500 / Fiat 500 - Instructieboekje / Starten en rijden / Gebruik van de handgeschakelde versnellingsbak

Om de versnellingen in te schakelen het koppelingspedaal volledig intrappen en de hendel in de gewenste stand zetten (het schema is aangegeven op de pookknop, afb. 87).

Gebruik van de handgeschakelde versnellingsbak

Bij auto’s met een versnellingsbak met zes versnellingen kan de 6e versnelling worden gekozen door de pook naar rechts te duwen om te voorkomen dat per ongeluk de 4e versnelling wordt ingeschakeld. Hetzelfde geldt bij het terugschakelen van de 6e naar de 5e versnelling.

BELANGRIJK De achteruitversnelling kan alleen worden gekozen als de auto helemaal stilstaat. Wacht bij draaiende motor minstens 2 seconden met het koppelingspedaal helemaal ingetrapt alvorens de achteruit in te schakelen om beschadiging aan de tandwielen te voorkomen.

Om de achteruitversnelling R te kiezen vanuit de vrijstand, trekt u de ring A-(afb. 87) onder de knop omhoog en beweegt u de pook naar rechts en naar achteren.

BELANGRIJK: Het koppelingspedaal mag uitsluitend voor het schakelen gebruikt worden. Laat tijdens het rijden de voet nooit, zelfs niet licht, op het koppelingspedaal rusten.

Bij bepaalde versies/markten kan de regelelektronica van het koppelingspedaal een foutieve rijstijl als een defect interpreteren.

Zie ook:

Citroen C1. Spiegels
Handmatig bedienbare buitenspiegels Stel de spiegel met behulp van de hendel in de gewenste stand. Elektrisch verstelbare buitenspiegels Verstellen Zet de knop A naar links of r ...

KIA Picanto. Koplampverstelling (indien van toepassing)
De koplamphoogte kan worden afgesteld en worden aangepast aan het aantal inzittenden en de hoeveelheid bagage in de auto door de schakelaar voor de koplamphoogte te draaien. Hoe hoger het n ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Automatische motorstart
Algemene aanwijzingen De motor wordt automatisch gestart, als: Het ECO start-stopsysteem via de ECO-toets wordt uitgeschakeld de achteru ...

Modellen: