Mercedes-Benz A-Klasse: Uitlaateindpijpen reinigen - Onderdelen van de auto reinigen - Verzorging - Onderhoud en verzorging - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Uitlaateindpijpen reinigen

WAARSCHUWING Uitlaatsierstukken en uitlaateindpijpen kunnen zeer heet zijn. Bij het aanraken van deze onderdelen kunt u zich branden. Er bestaat gevaar voor letsel!

In de omgeving van de uitlaatsierstukken en de uitlaateindpijpen altijd bijzonder voorzichtig zijn. Deze onderdelen laten afkoelen alvorens ze aan te raken.

 Aanwijzing 

Het uitlaatsierstuk niet reinigen met zure reinigingsmiddelen, bijvoorbeeld sanitairreinigers, velgenreinigingsmiddelen.

Mercedes-AMG auto's met zwarte uitlaatsierstukken: Zwart verchroomde uitlaatsierstukken mogen niet worden gepolijst met chroompolish, anders gaat de zwarte glans verloren. Voor een optimale verzorging moeten de uitlaatsierstukken na het wassen van de auto met een dun met olie ingesmeerde doek worden schoon gewreven. Voor de olie kan gebruik worden gemaakt van universele motor- of onderhoudsolie.

Bij sterkere vervuiling kan lakpolish met een microvezeldoek worden aangebracht. Na het poetsen de resten poetsmiddel verwijderen.  

Door opwaaiende verontreiniging in combinatie met inwerking van strooimiddelen en agressieve milieu-invloeden kan vliegroest op het oppervlak ontstaan. Door regelmatige verzorging van het uitlaatsierstuk, vooral in de winter en na het wassen van de auto, kan de oorspronkelijke glans weer worden hersteld.

Het uitlaatsierstuk met een door Mercedes-Benz getest en goedgekeurd verzorgingsmiddel reinigen.

Zie ook:

KIA Picanto. Auto's zonder Smart Key-systeem
Wanneer u uw contactsleutel in het contactslot steekt en het contact in stand ON zet, controleert het startblokkeersysteem of de sleutel geldig is. Als de sleutel geldig is, kan de motor worden ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Transmissiestand- en aanduiding rijprogramma
De actuele transmissiestand en het rijprogramma staan op het op het multifunctioneel display. Transmissiestandaanduiding Aan ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Batterij van de afstandsbediening verwisselen
Belangrijke veiligheidsaanwijzingen WAARSCHUWING Batterijen bevatten giftige en agressieve stoffen. Wanneer batterijen ingeslikt worden, kan dit tot ernstige gezondheidsschade leide ...

Modellen: