Mercedes-Benz A-Klasse: Uitlaateindpijpen reinigen - Onderdelen van de auto reinigen - Verzorging - Onderhoud en verzorging - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Uitlaateindpijpen reinigen

WAARSCHUWING Uitlaatsierstukken en uitlaateindpijpen kunnen zeer heet zijn. Bij het aanraken van deze onderdelen kunt u zich branden. Er bestaat gevaar voor letsel!

In de omgeving van de uitlaatsierstukken en de uitlaateindpijpen altijd bijzonder voorzichtig zijn. Deze onderdelen laten afkoelen alvorens ze aan te raken.

 Aanwijzing 

Het uitlaatsierstuk niet reinigen met zure reinigingsmiddelen, bijvoorbeeld sanitairreinigers, velgenreinigingsmiddelen.

Mercedes-AMG auto's met zwarte uitlaatsierstukken: Zwart verchroomde uitlaatsierstukken mogen niet worden gepolijst met chroompolish, anders gaat de zwarte glans verloren. Voor een optimale verzorging moeten de uitlaatsierstukken na het wassen van de auto met een dun met olie ingesmeerde doek worden schoon gewreven. Voor de olie kan gebruik worden gemaakt van universele motor- of onderhoudsolie.

Bij sterkere vervuiling kan lakpolish met een microvezeldoek worden aangebracht. Na het poetsen de resten poetsmiddel verwijderen.  

Door opwaaiende verontreiniging in combinatie met inwerking van strooimiddelen en agressieve milieu-invloeden kan vliegroest op het oppervlak ontstaan. Door regelmatige verzorging van het uitlaatsierstuk, vooral in de winter en na het wassen van de auto, kan de oorspronkelijke glans weer worden hersteld.

Het uitlaatsierstuk met een door Mercedes-Benz getest en goedgekeurd verzorgingsmiddel reinigen.

Zie ook:

KIA Picanto. Opbergvak in rugleuning (indien van toepassing)
In de rugleuning van de voorpassagiersstoel bevindt zich een opbergvak. WAARSCHUWING Opbergvak in rugleuningPlaats geen zware of scherpe voorwerpen in de opbergvakken. Bij een ongeval ...

Hyundai i10. MENU: Radio
Na op toets [MENU] te drukken kunt u kiezen uit de functies AST (Auto Store) en info. AST (Auto store): [1] Toets Selecteer AST (Auto Store) om frequenties met goede ontvangst op te slaan onde ...

Toyota Aygo. Te initialiseren onderdelen
Te initialiseren onderdelen Na bijvoorbeeld het loskoppelen en weer aansluiten van de accu of onderhoud aan de auto, moet het volgende systeem worden geïnitialiseerd, zodat het weer op d ...

Modellen: