Hyundai i10: Starten van de motor - Ontstekingssleutel (indien van toepassing) - Het besturen van uw voertuig - Hyundai i10 - InstructieboekjeHyundai i10: Starten van de motor

WAARSCHUWING Draag altijd passende schoenen als u een wagen bestuurt. Verkeerde schoenen (hoge hakken, skiboots enz.) kunnen uw bewegingvrijheid beperken bij het bedienen van de pedalen.

AANDACHT - Kick down mechanisme (indien van toepassing)

Voor een snelle acceleratie is uw auto voorzien van een kickdownmechanisme op het gaspedaal (alleen bij voertuigen met een automatische versnellingsbak).

Als het pedaal meer dan ongeveer 80% wordt ingetrapt, kan de auto terug schakelen naar een lagere versnelling waardoor snel kan worden ingehaald.

1. Zorg ervoor dat de parkeerrem op staat.

2. Handmatig schakelen - Druk het koppelingspedaal volledig in en schakel handmatig. Houdt het koppelingsen rempedaal ingedrukt als het contact wordt aan gezet.

Automatisch schakelen - Plaats de schakelpook in P (Parkeren). Druk het rempedaal volledig in.

U kunt de motor ook starten als de schakelpook in de stand N (Neutraal) staat.

3. Steek de sleutel in het contactslot en zet het op de START positie. Houdt het sleutel (maximum 10 seconden) totdat de motor aanslaat en laat dan de sleutel.

Hij dient gestart te worden zonder het gaspedaal in te trappen.

4. Breng de motor niet op bedrijfstemperatuur door hem stationair te laten draaien.

Ga rijden met gematigde motortoerentallen.

(Vermijd krachtig accelereren en decelereren.)

AANDACHT

OPMERKING Voorkom schade aan het voertuig:
  • Houd de ontstekingssleutel niet langer dan 10 seconden in de START stand. Wacht 5 tot 10 seconden voordat u het opnieuw probeert.
  • Als de verkeersomstandigheden en de toestand op de weg dat toelaten, kunt u de versnellingspook in de stand N (Neutrale stand) trekken terwijl de wagen nog beweegt en kunt u op de start-/stopknop drukken in een poging om de wagen terug te starten.
  • Probeer de auto niet aan te duwen of slepen, om de motor te starten.
Zie ook:

Citroen C1. Stop & Start-systeem (VTi 68 S&S-motor)
Het Stop & Start-systeem zet de motor tijdelijk af (STOP-stand) als u stopt (bij rood licht, opstoppingen enz.). De motor wordt automatisch gestart (START-stand) als u weer weg wilt rijden ...

Fiat 500. Geprogrammeerd onderhoudsschema
BENZINE-/LPG-VERSIES De controles vermeld in het Geprogrammeerd Onderhoudsschema moeten, na het bereiken van 120.000 km/8 jaar, cyclisch herhaald worden te beginnen vanaf het eerste interval, daa ...

Hyundai i10. Beheersysteem snelheidslimiet (indien van toepassing)
Controlesysteem voor snelheidsbeperking U kunt de snelheidslimiet instellen als u niet hoger dan een specifieke snelheid wilt rijden. Als u sneller rijdt dan de vooringestelde snelheidslimiet ...

Modellen: