Mercedes-Benz A-Klasse: TIREFIT-set gebruiken - TIREFIT-set - Bandenpech - Pechhulp - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: TIREFIT-set gebruiken

TIREFIT-set gebruiken

Het binnengedrongen voorwerp, bijvoorbeeld een schroef of spijker, in de band laten zitten.

De fles bandenafdichtmiddel, de meegeleverde TIREFIT-sticker en de bandenvulcompressor uit het opbergvak onder de bagageruimtebodem nemen .

Deel  van de TIREFIT-sticker in het gezichtsveld van de bestuurder op het combi-instrument plakken.

Deel van de TIREFIT-sticker in de buurt van het ventiel op de velg van het wiel met de lekke band plakken.

TIREFIT-set gebruiken

De vulslang  en de stekker  uit de bodem van de bandenvulcompressor verwijderen.

De gele vulslangstekker in de bevestiging van het gele afsluitkapje  van de fles bandenafdichtmiddel schuiven tot de stekker vergrendelt.

Het gele afsluitkapje  van de fles bandenafdichtmiddel  met de afdichtringen vooruit in de bevestiging van de bandenvulcompressor  schuiven.

 • Het gele afsluitkapje moet met beide haken vergrendelen.

  TIREFIT-set gebruiken

  Het ventieldopje van het ventiel  van de lekke band draaien.

  De vulslang  op het ventiel  schroeven.

  Stekker  in een 12V-aansluiting van uw auto steken.

  De aanwijzingen met betrekking tot de contactdozen in acht nemen .

  De sleutel in het contactslot in de stand draaien .

  De in- en uitschakelknop op de bandenvulcompressor op ON drukken.

 • De bandenvulcompressor is ingeschakeld. De band wordt opgepompt.

  Eerst wordt het bandenplakmiddel in de band gepompt. Daarbij kan de druk kortstondig naar circa 500 kPa (5 bar, 73 psi) stijgen.

  De bandenvulcompressor tijdens deze fase niet uitschakelen!

  De bandenvulcompressor maximaal tien minuten laten draaien. Vervolgens moet een bandenspanning van ten minste 200 kPa (2,0 bar, 29 psi) bereikt zijn.

  Wanneer na tien minuten de bandenspanning van 200 kPa (2,0 bar, 29 psi) wordt bereikt, zie "Bandenspanning wordt bereikt" .

  Wanneer na tien minuten de bandenspanning van 200 kPa (2,0 bar, 29 psi) niet wordt bereikt, zie "Bandenspanning wordt bereikt" .

  Wanneer bandenplakmiddel weggelekt is, de getroffen plaatsen zo snel mogelijk reinigen. Bij voorkeur schoon water gebruiken.

  Als uw kleding met bandenplakmiddel is vervuild, deze zo snel mogelijk bij een stomerij met perchloorethyleen laten reinigen.

   Zie ook:

   Hyundai i10. Vervangen van motorolie en -filter
   Wij raden aan dat het motorolie en -filter worden vervangen door een erkende HYUNDAI verdeler. WAARSCHUWING Gebruikte motorolie kan irritatie of kanker aan de huid veroorzaken indien in co ...

   Peugeot 108. Lane Departure Warning System (LDWS)
   Dit systeem detecteert met behulp van een camera, die ononderbroken en onderbroken strepen herkent, het ongewenst overschrijden van een rijstrookmarkering. Om uw veiligheid te verbeteren analysee ...

   KIA Picanto. Schuif-/kanteldak kantelen
   Om het schuif-/kanteldak te openen trekt u de hendel omhoog totdat het schuif-/kanteldak in de gewenste stand staat. Voor het sluiten van het schuif-/kanteldak duwt u de hendel naar voren t ...

  • Modellen: