Mercedes-Benz A-Klasse: Onlinediensten - Opgeslagen data in de auto - Inleiding - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Onlinediensten

Mobiele-gegevensverbinding

Wanneer uw auto beschikt over een mobiele-gegevensverbinding, maakt dit het uitwisselen van gegevens tussen uw auto en verdere systemen mogelijk. De mobiele-gegevensverbinding wordt mogelijk gemaakt door een zend- en ontvangsteenheid van de auto, of door een eigen mobiel eindapparaat (bijvoorbeeld een smartphone). Via deze mobiele-gegevensverbinding kunnen online-functies worden gebruikt. Daaronder vallen online-diensten en applicaties resp. apps die de fabrikant of andere aanbieders beschikbaar stellen.  

Diensten van de fabrikant

Bij onlinediensten van de fabrikant worden de betreffende functies op een geschikte plek (bijvoorbeeld handleiding, website van de fabrikant) door de fabrikant beschreven en wordt de daarmee verbonden informatie over de gegevensbescherming verstrekt. Om de onlinediensten mogelijk te maken, kunnen persoonlijke gegevens worden gebruikt. De bijbehorende gegevensuitwisseling vindt plaats via een beschermde verbinding, bijvoorbeeld met de daarvoor voorziene IT-systemen van de fabrikant. Het verrichten van diensten buiten het verzamelen, verwerken en gebruiken van persoonsgegevens vindt uitsluitend plaats op basis van een wettelijke licentie of op basis van toestemming.

Meestal kunt u de (gedeeltelijk betaalde) diensten en functies in- of uitschakelen. In sommige gevallen geldt dit ook voor de gehele gegevensverbinding van de auto. Uitzondering hierop vormen in het bijzonder de wettelijk voorgeschreven functies en diensten, zoals het hulpsysteem "eCall".

Diensten van derden

Wanneer het mogelijk is om onlinediensten van andere aanbieders te gebruiken, zijn deze diensten onderworpen aan de verantwoordelijkheid en de algemene- en gebruiksvoorwaarden van de betreffende aanbieder. De fabrikant heeft geen invloed op de inhoud die hier uitgewisseld wordt.

Win daarom informatie in bij de provider over het soort, de omvang en het doel van het verzamelen en het gebruiken van persoonsgegevens in het kader van diensten door derden.

Informatie inzake auteursrecht

Algemene informatie

Meer informatie over de licenties van de gebruikte free- en OpenSource-software in uw auto en de elektronische componenten hiervan vindt u op de volgende website: www.mercedes-benz.de/qr-code.
Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. RACETIMER
RACETIMER weergeven en starten   Ronde RACETIMER De RACETIMER is alleen bedoeld voor gebruik op afgesloten circ ...

Toyota Aygo. Geschiktheid baby- en kinderzitjes voor diverse zitposities (met ISOfix-bevestigingssysteem)
In deze tabel wordt aangegeven in hoeverre een baby- of kinderzitje in verschillende zitposities kan worden geplaatst. Verklaring van lettercodes in de bovenstaande tabel: IUF: Geschikt voor ee ...

Ford Ka+. Mediahub
Storingen verhelpen audio-installatie   Display audio-unit Rectificatie Controleer CD Algemeen storingsbericht voor storingen tijd ...

Modellen: