Mercedes-Benz A-Klasse: Dieselbrandstof - Brandstof - Bedrijfsstoffen en inhouden - Technische gegevens - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Dieselbrandstof

Brandstofkwaliteit (dieselbrandstof)

WAARSCHUWING Als dieselbrandstof met benzine wordt gemengd, is het vlampunt van het brandstofmengsel lager dan dat van zuivere dieselbrandstof. Als de motor draait kunnen onderdelen van het uitlaatsysteem onbemerkt oververhit raken. Brandgevaar!

Nooit benzine tanken. Nooit benzine aan de dieselbrandstof toevoegen.

 Aanwijzing 

Alleen dieselbrandstof tanken, die voldoet aan de Europese norm EN 590 of gelijkwaardig is. Brandstof, die niet aan EN 590 voldoet, kan leiden tot hogere slijtage en tot schade aan de motor en het uitlaatsysteem.

Niet tanken met:

Bovengenoemde brandstoffen niet met dieselbrandstof mengen en geen additieven gebruiken. Anders kan motorschade ontstaan.

Auto's met dieselroetfilter:In landen buiten de EU alleen zwavelarme eurodiesel tanken met een zwavelgehalte van minder dan 50 ppm. Anders kan het uitlaatgasreinigingssysteem beschadigd raken.

 

Auto's zonder dieselroetfilter: In landen waar dieselbrandstof met een hoger zwavelgehalte wordt geleverd, wordt de olieverversing van de auto met kortere intervallen uitgevoerd. Meer informatie over het olieverversingsinterval is verkrijgbaar bij elke gekwalificeerde werkplaats.  

Informatie over de brandstofkwaliteit staat doorgaans op de pompzuil van het tankstation. Als het keurmerk niet op de pompzuil van het tankstation te vinden is, kunt u het personeel van het tankstation raadplegen.

Informatie over tanken .
Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Algemene informatie
Informatie  Het onderwerp "Belangrijke veiligheidsaanwijzingen" in acht nemen. Het Active Brake Assist System bestaat uit de afstandswaa ...

KIA Picanto. Hoofdsteun (indien van toepassing)
De achterstoelen zijn voor extra veiligheid en comfort van de inzittenden voorzien van hoofdsteunen. De hoofdsteun biedt niet alleen comfort, maar helpt tevens bij de bescherming van hoofd ...

Peugeot 108. Starten - afzetten van de motor met de sleutel
Contact Stand "LOCK". Het stuurslot is ingeschakeld. Stand "ACC". De voorzieningen (autoradio, 12V-aansluiting, ...) kunnen worden gebruikt. Stand "ON". Het contact staat aan. Stand ...

Modellen: