Mercedes-Benz A-Klasse: Decorfolie reinigen - Auto wassen en lakreiniging - Verzorging - Onderhoud en verzorging - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Decorfolie reinigen

Aanwijzing 

De levensduur en de kleurechtheid van decorfolie kan door de volgende zaken worden beïnvloed:

Geen poetsmiddelen op matte decorfolie gebruiken. Poetsen leidt ertoe dat het oppervlak gaat glanzen.

Matte decorfolie of structuurfolie niet met was behandelen. Hierdoor kunnen vlekken ontstaan die niet kunnen worden verwijderd.

De aanwijzingen in het hoofdstuk Verzorging en behandeling van matte lak  in acht nemen. Deze aanwijzingen gelden eveneens voor matte decorfolie.

Voor het reinigen veel water en een mild reinigingsmiddel zonder toevoegingen of schurende stoffen gebruiken, bijvoorbeeld door Mercedes-Benz goedgekeurde autoshampoo.

Een auto die van folie is voorzien na het wassen altijd met een zachte, goed absorberende doek drogen.

  • Anders kunnen watervlekken ontstaan. Krassen, agressieve aanslag, vlekken door invloeden van buitenaf en beschadigingen die ontstaan zijn door ondeskundige verzorging kunnen niet altijd worden hersteld. In dit geval contact opnemen met een gekwalificeerde werkplaats.

    Verontreinigingen zo snel mogelijk verwijderen, daarbij sterk schuren vermijden.

  • De decorfolie kan onherstelbaar worden beschadigd.

    Dode insecten met insectenverwijderaar laten inweken, vervolgens het behandelde oppervlak afspoelen.

    Vogeluitwerpselen met water laten inweken, vervolgens het behandelde oppervlak afspoelen.

    Als vervuiling in het oppervlak van de decorfolie binnengedrongen is of als de decorfolie dof geworden is, moet het door Mercedes-Benz geadviseerde en goedgekeurde reinigingsmiddel Paint Cleaner worden gebruikt.

    Informatie over speciale verzorgings- en reinigingsmiddelen kunt u bij de fabrikant krijgen.

    Bij met folie bedekte oppervlakken kunnen na het verwijderen van decorfolie optische verschillen optreden met de oppervlakken die niet door decorfolie beschermd waren.

    Informatie 

    Werkzaamheden of reparaties aan decorfolie bij een gekwalificeerde werkplaats laten uitvoeren. Mercedes-Benz adviseert een Mercedes-Benz-servicewerkplaats.

      Zie ook:

      KIA Picanto. Waarschuwingslampje elektronische remkrachtverdeling (EBD)
      Deze twee waarschuwingslampjes gaan tegelijk branden tijdens het rijden: Het antiblokkeersysteem en het remsysteem werken mogelijk niet goed. Laat het voertuig in dat geval nakijken door e ...

      Toyota Aygo. Regeling verlichting instrumentenpaneel
      1. Druk op een van de knoppen DISP op het display voor regeling van de verlichting van het instrumentenpaneel terwijl de achterlichten zijn ingeschakeld en de auto stilstaat. 2. Houd een van de kno ...

      Mercedes-Benz A-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
      Rijveiligheidssystemen kunnen het gevaar voor ongevallen van een niet aangepaste of onoplettende rijstijl niet verminderen en de natuurkundige grenzen niet verleggen. Rijveiligheidssysteme ...

    • Modellen: