Mercedes-Benz A-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen - Elektrische zekeringen - Pechhulp - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

WAARSCHUWING 

Als een defecte zekering wordt gemanipuleerd, doorverbonden of wordt vervangen door een zekering met een hoger amperage, kan de elektrische bedrading overbelast worden. Daardoor kan brand ontstaan. Er bestaat gevaar voor letsel en ongevallen!

Defecte zekeringen altijd vervangen door gespecificeerde, nieuwe zekeringen met het correcte amperage.

 Aanwijzing 

Alleen door Mercedes-Benz goedgekeurde zekeringen met de voorgeschreven ampèrewaarde voor het betreffende systeem gebruiken. Uitsluitend zekeringen met de toevoeging "S" gebruiken. Anders kunnen onderdelen of systemen beschadigd raken.

Erop letten dat bij geopende afdekking geen vochtigheid in de zekeringenhouder terecht kan komen.

Er bij het sluiten van de afdekking op letten, dat deze correct op de zekeringenhouder is geplaatst. Anders kan binnendringend vocht of vuil de werking van de zekeringen beïnvloeden.

 

De elektrische zekeringen van de auto zorgen ervoor dat defecte stroomkringen worden uitgeschakeld. Als een zekering is doorgebrand vallen de daarop aangesloten componenten en hun functies uit.

Doorgebrande zekeringen moeten worden vervangen door gelijkwaardige zekeringen, herkenbaar aan de kleur en de ampèrewaarde. De ampèrewaarden zijn te vinden in het zekeringaansluitschema.

Het zekeringaansluitschema bevindt zich in de zekeringenkast in de beenruimte van de passagier .

Als een nieuw aangebrachte zekering opnieuw doorbrandt, de oorzaak laten vaststellen en verhelpen bij een gekwalificeerde werkplaats.
Zie ook:

Hyundai i10. Het sluiten van de motorkap
1. Controleer voordat de motorkap wordt gesloten: - Alle vuldoppen in de motorruimte moeten correct geplaatst zijn. Let op dat ook gebruikte doeken, papier of ander vreemd materiaal verwijderd ...

Mercedes-Benz A-Klasse. PRE-SAFE (preventieve inzittendenbescherming)
Inleiding De PRE-SAFE neemt in bepaalde gevaarlijke situaties preventieve maatregelen ter bescherming van de inzittenden.  Belangrijke veiligheidsaanwijzingen Aanwijzi ...

Hyundai i10. Verzorging van veiligheid gordels
Het gordel systeem mag nooit uit elkaar worden gehaald of worden aangepast. Let op dat de gordels niet beschadigd worden door het sluiten van een deur. Periodieke inspectie Alle veiligheidsgord ...

Modellen: