Mercedes-Benz A-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen - Standverwarming - Temperatuurregelsysteem bedienen - Klimaatregeling - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

GEVAAR

Als de uitlaat geblokkeerd is of onvoldoende ventilatie mogelijk is, kunnen giftige uitlaatgassen, in het bijzonder koolmonoxide, het voertuig binnendringen. Dat is bijvoorbeeld in gesloten ruimtes het geval, of als het voertuig in de sneeuw blijft steken. Er bestaat levensgevaar!

In gesloten ruimtes zonder afzuiging de interieurvoorverwarming uitschakelen, bijvoorbeeld in de garage. Als het voertuig in de sneeuw is blijven steken en de interieurvoorverwarming moet blijven werken, de uitlaat en het gedeelte rond het voertuig sneeuwvrij houden. Aan de zijde van het voertuig die van de wind is afgekeerd een ruit openen, om de toevoer van voldoende buitenlucht te waarborgen.

WAARSCHUWING Als de interieurvoorverwarming is ingeschakeld kunnen onderdelen van de auto, bijvoorbeeld het uitlaatsysteem, zeer heet worden.

Brandbaar materiaal, bijvoorbeeld bladeren, gras of takken, kunnen ontsteken, als ze in contact komen met:

Er bestaat brandgevaar!

Controleren dat als de interieurvoorverwarming is ingeschakeld:

De standverwarming en de uitgang van de uitlaatgassen bevinden zich bij het rechter voorwiel.

Aanwijzing 

Het gebruik van de interieurvoorverwarming-ventilatie is een belasting van de accu. Daarom na ten hoogste tweemaal verwarmen of ventileren een langere afstand met de auto afleggen.

 

De standverwarming eenmaal per maand gedurende circa 10 minuten inschakelen.

De inschakeltijdfunctie van de standverwarming berekent afhankelijk van de buitentemperatuur de inschakeltijd, zodat de auto op de vertrektijd voorverwarmd is. Als de vertrektijd is bereikt, verwarmt de standverwarming nog 5 minuten langer, daarna schakelt de standverwarming uit.

De standverwarming verwarmt de lucht in het interieur tot de ingestelde temperatuur. Hij is daarbij niet aangewezen op de warmte-afgifte van de draaiende motor. De standverwarming wordt direct uit de brandstoftank van de auto voorzien van brandstof. Daarom moet de brandstoftank nog gevuld zijn, zodat is gewaarborgd dat de standverwarming werkt.

De standverwarming of de standventilatie reageert automatisch op wijzigingen in de buitentemperatuur en de weersomstandigheden. Daarom is het mogelijk dat de standverwarming van ventileren naar verwarmen of van verwarmen naar ventileren omschakelt.

De standverwarming wordt bij het afzetten van de motor uitgeschakeld. De standventilatie schakelt reeds uit als de sleutel in sleutelstand wordt gedraaid .

De standverwarming wordt na 50 minuten automatisch uitgeschakeld.

Met de standventilatie kan de lucht in het interieur niet tot onder de buitentemperatuur worden gekoeld.

Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Algemene aanwijzingen
Auto's met benzinemotor: Tijdens de koude start draait de motor met verhoogd toerental, zodat de katalysator zijn bedrijfstemperatuur eerder bereikt. Het motorgeluid kan daarbij vera ...

Fiat 500. Lampjes en meldingen
BELANGRIJKE OPMERKINGEN BELANGRIJK Lampjes worden vergezeld van een specifiek bericht en/of een geluidssignaal wanneer van toepassing. Deze meldingen zijn korte waarschuwingen en mogen vanwege hu ...

KIA Picanto. Slepen in een noodgeval
Laat de auto bij voorkeur wegslepen door een officiële Kia-dealer of een erkend bergingsbedrijf. Als dit niet mogelijk is, mag de auto tijdelijk worden gesleept met een sleepkabel of - ...

Modellen: