Mercedes-Benz A-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen - Standverwarming - Temperatuurregelsysteem bedienen - Klimaatregeling - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

GEVAAR

Als de uitlaat geblokkeerd is of onvoldoende ventilatie mogelijk is, kunnen giftige uitlaatgassen, in het bijzonder koolmonoxide, het voertuig binnendringen. Dat is bijvoorbeeld in gesloten ruimtes het geval, of als het voertuig in de sneeuw blijft steken. Er bestaat levensgevaar!

In gesloten ruimtes zonder afzuiging de interieurvoorverwarming uitschakelen, bijvoorbeeld in de garage. Als het voertuig in de sneeuw is blijven steken en de interieurvoorverwarming moet blijven werken, de uitlaat en het gedeelte rond het voertuig sneeuwvrij houden. Aan de zijde van het voertuig die van de wind is afgekeerd een ruit openen, om de toevoer van voldoende buitenlucht te waarborgen.

WAARSCHUWING Als de interieurvoorverwarming is ingeschakeld kunnen onderdelen van de auto, bijvoorbeeld het uitlaatsysteem, zeer heet worden.

Brandbaar materiaal, bijvoorbeeld bladeren, gras of takken, kunnen ontsteken, als ze in contact komen met:

Er bestaat brandgevaar!

Controleren dat als de interieurvoorverwarming is ingeschakeld:

De standverwarming en de uitgang van de uitlaatgassen bevinden zich bij het rechter voorwiel.

Aanwijzing 

Het gebruik van de interieurvoorverwarming-ventilatie is een belasting van de accu. Daarom na ten hoogste tweemaal verwarmen of ventileren een langere afstand met de auto afleggen.

 

De standverwarming eenmaal per maand gedurende circa 10 minuten inschakelen.

De inschakeltijdfunctie van de standverwarming berekent afhankelijk van de buitentemperatuur de inschakeltijd, zodat de auto op de vertrektijd voorverwarmd is. Als de vertrektijd is bereikt, verwarmt de standverwarming nog 5 minuten langer, daarna schakelt de standverwarming uit.

De standverwarming verwarmt de lucht in het interieur tot de ingestelde temperatuur. Hij is daarbij niet aangewezen op de warmte-afgifte van de draaiende motor. De standverwarming wordt direct uit de brandstoftank van de auto voorzien van brandstof. Daarom moet de brandstoftank nog gevuld zijn, zodat is gewaarborgd dat de standverwarming werkt.

De standverwarming of de standventilatie reageert automatisch op wijzigingen in de buitentemperatuur en de weersomstandigheden. Daarom is het mogelijk dat de standverwarming van ventileren naar verwarmen of van verwarmen naar ventileren omschakelt.

De standverwarming wordt bij het afzetten van de motor uitgeschakeld. De standventilatie schakelt reeds uit als de sleutel in sleutelstand wordt gedraaid .

De standverwarming wordt na 50 minuten automatisch uitgeschakeld.

Met de standventilatie kan de lucht in het interieur niet tot onder de buitentemperatuur worden gekoeld.

Zie ook:

Toyota Aygo. Bedieningspaneel
Type A Power Volume Wijzigen van audiobron/ afspelen Selecteren van een map Toets afspelen in willekeurige volgorde of terug Herhalen Selecteren van een bestand of items We ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Bekerhouder in armsteun achterin
Aanwijzing  Niet met het volledige lichaamsgewicht op de uitgeklapte armsteun achterin leunen of steunen, omdat deze anders beschadigd. De arms ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Banden
Displaymeldingen Mogelijke oorzaken/gevolgen en ►Oplossingen Bandenspanning Banden controleren Het bandenspanningswaarschuwingssystee ...

Modellen: