Mercedes-Benz A-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen - Standverwarming - Temperatuurregelsysteem bedienen - Klimaatregeling - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

GEVAAR

Als de uitlaat geblokkeerd is of onvoldoende ventilatie mogelijk is, kunnen giftige uitlaatgassen, in het bijzonder koolmonoxide, het voertuig binnendringen. Dat is bijvoorbeeld in gesloten ruimtes het geval, of als het voertuig in de sneeuw blijft steken. Er bestaat levensgevaar!

In gesloten ruimtes zonder afzuiging de interieurvoorverwarming uitschakelen, bijvoorbeeld in de garage. Als het voertuig in de sneeuw is blijven steken en de interieurvoorverwarming moet blijven werken, de uitlaat en het gedeelte rond het voertuig sneeuwvrij houden. Aan de zijde van het voertuig die van de wind is afgekeerd een ruit openen, om de toevoer van voldoende buitenlucht te waarborgen.

WAARSCHUWING Als de interieurvoorverwarming is ingeschakeld kunnen onderdelen van de auto, bijvoorbeeld het uitlaatsysteem, zeer heet worden.

Brandbaar materiaal, bijvoorbeeld bladeren, gras of takken, kunnen ontsteken, als ze in contact komen met:

Er bestaat brandgevaar!

Controleren dat als de interieurvoorverwarming is ingeschakeld:

De standverwarming en de uitgang van de uitlaatgassen bevinden zich bij het rechter voorwiel.

Aanwijzing 

Het gebruik van de interieurvoorverwarming-ventilatie is een belasting van de accu. Daarom na ten hoogste tweemaal verwarmen of ventileren een langere afstand met de auto afleggen.

 

De standverwarming eenmaal per maand gedurende circa 10 minuten inschakelen.

De inschakeltijdfunctie van de standverwarming berekent afhankelijk van de buitentemperatuur de inschakeltijd, zodat de auto op de vertrektijd voorverwarmd is. Als de vertrektijd is bereikt, verwarmt de standverwarming nog 5 minuten langer, daarna schakelt de standverwarming uit.

De standverwarming verwarmt de lucht in het interieur tot de ingestelde temperatuur. Hij is daarbij niet aangewezen op de warmte-afgifte van de draaiende motor. De standverwarming wordt direct uit de brandstoftank van de auto voorzien van brandstof. Daarom moet de brandstoftank nog gevuld zijn, zodat is gewaarborgd dat de standverwarming werkt.

De standverwarming of de standventilatie reageert automatisch op wijzigingen in de buitentemperatuur en de weersomstandigheden. Daarom is het mogelijk dat de standverwarming van ventileren naar verwarmen of van verwarmen naar ventileren omschakelt.

De standverwarming wordt bij het afzetten van de motor uitgeschakeld. De standventilatie schakelt reeds uit als de sleutel in sleutelstand wordt gedraaid .

De standverwarming wordt na 50 minuten automatisch uitgeschakeld.

Met de standventilatie kan de lucht in het interieur niet tot onder de buitentemperatuur worden gekoeld.

Zie ook:

KIA Picanto. Beschrijving zekering-/relaiskast
Aan de binnenzijde van de deksels vindt u een label met daarop de naam van de zekeringen en relais en de capaciteit. OPMERKING Mogelijk zijn niet alle beschrijvingen van de zekeringkast van t ...

Ford Ka+. Het stuurwiel afstellen
WAARSCHUWINGVerstel nooit het stuurwiel als uw auto in beweging is. N.B.: Controleer of u in de juiste positie zit. Zie De juiste zitpositie innemen. Ontgrendel de stuurkolom. Zet ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Voorwaarden
Voor het telefoneren via de Bluetooth-interface is een Bluetooth mobiele telefoon nodig. De mobiele telefoon moet het handsfree-profiel 1.0 of hoger ondersteunen. Multimediasysteem: ...

Modellen: