Mercedes-Benz A-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen - Stoelen - Stoelen, stuurwiel en spiegels - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

WAARSCHUWING Wanneer kinderen de stoelen instellen kunnen ze bekneld raken, in het bijzonder wanneer er geen toezicht is. Er bestaat gevaar voor letsel!

Bij het verlaten van de auto altijd de sleutel meenemen en de auto vergrendelen. Kinderen nooit zonder toezicht in de auto achterlaten.

 

Ook als de sleutel uit het contactslot verwijderd is kunnen de stoelen worden ingesteld.

WAARSCHUWING Als een stoel wordt versteld kunnen u of andere inzittenden bekneld raken, bijvoorbeeld door de geleider van de stoel. Gevaar voor letsel!

Bij het instellen van een stoel mag zich geen lichaamsdeel in het bewegingsgebied van de stoel bevinden; dit controleren.

WAARSCHUWING Wanneer de bestuurdersstoel niet is vergrendeld, kan deze naar voren tot in de volgende vergrendeling bewegen, bijvoorbeeld bij een remmanoeuvre of een abrupte richtingswijziging. Daardoor wordt u door de niet-vergrendelde bestuurdersstoel in de veiligheidsgordel gedrukt.

Daardoor kunt u de controle over de auto verliezen. De veiligheidsgordel kan niet meer zoals bedoeld beschermen en extra letsel veroorzaken.

Er bestaat gevaar voor letsel en ongevallen!

Voor iedere rit controleren dat de bestuurdersstoel vergrendeld is.

 

De veiligheidsaanwijzingen met betrekking tot de "Airbags" en "Kinderen in de auto" in acht nemen.

WAARSCHUWING Wanneer de bestuurdersstoel niet vergrendeld is, kan deze onverwacht bewegen tijdens het rijden. Daardoor kunt u de controle over de auto verliezen. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

De bestuurdersstoel moet altijd vergrendeld zijn voordat de auto wordt gestart; dit controleren.

WAARSCHUWING U kunt de controle over het voertuig verliezen als u tijdens het rijden: Er bestaat gevaar voor ongevallen!

De bestuurdersstoel, hoofdsteun, stuurkolom of spiegels instellen en de veiligheidsgordel omgespen voordat u de motor start.

WAARSCHUWING Bij een onachtzame instelling van de zittinghoogte kunnen u of andere inzittenden bekneld raken en daarbij letsel oplopen. In het bijzonder kinderen kunnen de toetsen voor de elektrische instelling van de stoelen abusievelijk bedienen en bekneld raken. Er bestaat gevaar voor letsel!

Erop letten, dat uw handen of andere lichaamsdelen bij het bewegen van de stoel niet onder de hendels van het stoelinstelsysteem terecht komen.

Aanwijzing 

Om schade aan de stoelen en de stoelverwarming te vermijden, de volgende aanwijzingen in acht nemen:

Tijdens het terugzetten van de stoelen mogen zich geen voorwerpen in de beenruimte, onder of achter de stoelen bevinden; dit controleren. Het gevaar is aanwezig dat de stoelen en/of de voorwerpen worden beschadigd.

Informatie 

Verdere onderwerpen:

Zie ook:

KIA Picanto. Koelvloeistof verversen
Laat de koelvloeistof verversen door een professionele werkplaats. Kia raadt aan om een officiële Kia-dealer/servicepartner te bezoeken. LET OP Leg een dikke doek rond de vulopening ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Inschakelen
De TEMPOMAT-hendel kort naar u toe trekken , omhoog of omlaag aantippen. De DISTRONIC automatische afstandsregeling is inge ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Elektrische installatie van de auto
Ingrepen in de motorelektronica Aanwijzing  De motorelektronica en de bijbehorende onderdelen, zoals regeleenheden, sensoren, actuatoren of verbindingsbedrading, alleen la ...

Modellen: