Mercedes-Benz A-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen - Sleutel - Openen en sluiten - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

WAARSCHUWING Wanneer kinderen zonder toezicht in de auto achterblijven, kunnen deze:

Bovendien kunnen de kinderen de auto in beweging zetten, door bijvoorbeeld: Er bestaat gevaar voor letsel en ongevallen!

Bij het verlaten van de auto altijd de sleutel meenemen en de auto vergrendelen. Dit geldt ook voor mobiele telefoons, als de functie "Digitale sleutel in de smartphone" via de Mercedes me connect web-app geactiveerd is. Kinderen en dieren nooit zonder toezicht in de auto achterlaten.

De sleutels bewaren op een voor kinderen onbereikbare plaats. Dit geldt ook voor mobiele telefoons, als de functie "Digitale sleutel in de smartphone" via de Mercedes me connect web-app geactiveerd is.

WAARSCHUWING Wanneer zware of grote voorwerpen aan de sleutel worden bevestigd, kan de sleutel tijdens het rijden ongewild in het contactslot draaien. Daardoor kan de motor bijvoorbeeld abrupt worden afgezet. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

Geen zware of grote voorwerpen aan de sleutel bevestigen. Bijvoorbeeld een grote sleutelbos verwijderen voordat de sleutel in het contactslot wordt gestoken.

Aanwijzing 

De sleutel uit de buurt van sterke magnetische velden houden. Anders kan de afstandsbedieningsfunctie worden beschadigd.

Sterke magnetische velden kunnen bijvoorbeeld optreden in de buurt van hoogspanningsinstallaties.  

De sleutel niet bewaren:

Auto's met KEYLESS-GO-startfunctie: De sleutel niet in de bagageruimte laten liggen. Anders wordt de sleutel wellicht niet herkend, bijvoorbeeld bij het starten van de motor met de start-stoptoets.

Alleen voor het Verenigd Koninkrijk:

WAARSCHUWING Wanneer de extra portiervergrendeling geactiveerd is, kunnen de portieren niet meer van binnen uit geopend worden. Wanneer zich dan personen in de auto bevinden, kunnen deze de auto niet meer verlaten, bijvoorbeeld in gevaarlijke situaties. Er bestaat gevaar voor letsel!

Personen, in het bijzonder kinderen, oudere mensen of hulpbehoevende personen nooit zonder toezicht in de auto achterlaten. De extra portiervergrendeling activeren als zich personen in de auto bevinden.

 

Als de auto van buitenaf is vergrendeld, is standaard de functie extra portiervergrendeling geactiveerd. De portieren kunnen dan niet van binnenuit worden geopend. De extra portiervergrendeling kan worden gedeactiveerd door de interieurbeveiliging te deactiveren . De portieren kunnen dan van binnenuit worden geopend, nadat de auto van buitenaf is vergrendeld. Als het kinderslot van de achterportieren niet is ingeschakeld, kunnen deze van binnenuit worden geopend . Als de auto van binnenuit wordt geopend, wordt de diefstal-/inbraakalarminstallatie geactiveerd. Het alarm beëindigen.

Zie ook:

Ford Ka+. Bagageruimte
Type 1 Type 2 Druk op de ontgrendelknop bij de verlichtingsbedieningsschakelaar, gebruik de afstandsbediening of, indien aanwezig, druk op de knop op de achterklep om de bagageru ...

KIA Picanto. ON (aan)
Handgeschakelde transmissie Druk de toets ENGINE START/STOP (motor starten/ stoppen) in als deze in stand ACC staat zonder het koppelingspedaal in te trappen. Automatische transmissie ...

KIA Picanto. Loodvrije benzine
Europa Voor optimale prestaties raden we u aan loodvrije benzine te tanken met een octaangetal van RON (Research Octane Number) 95/AKI (Anti Klop Index) van 91 of hoger. U kunt loodvrije benzi ...

Modellen: