Mercedes-Benz A-Klasse: Beladingsrichtlijnen - Beladen en nuttige informatie - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Beladingsrichtlijnen

WAARSCHUWING Als voorwerpen, bagage of lading onbeveiligd of onvoldoende beveiligd zijn, kunnen ze verschuiven, kantelen of rondvliegen en inzittenden raken. Er bestaat gevaar voor letsel, in het bijzonder bij remmanoeuvres of plotselinge richtingswijzigingen!

Voorwerpen altijd zodanig opbergen, dat ze niet kunnen rondvliegen. Voorwerpen, bagage of lading voor iedere rit beveiligen tegen verschuiven of kantelen.

WAARSCHUWING Verbrandingsmotoren stoten giftige uitlaatgassen uit, zoals koolmonoxide. Wanneer de achterklep als de motor draait geopend is, in het bijzonder tijdens het rijden, kunnen uitlaatgassen het interieur binnendringen. Er bestaat vergiftigingsgevaar!

Vóór het openen van de achterklep altijd de motor afzetten. Nooit met een geopende achterklep rijden.

WAARSCHUWING Uitlaatsierstukken en uitlaateindpijpen kunnen zeer heet zijn. Bij het aanraken van deze onderdelen kunt u zich branden. Er bestaat gevaar voor letsel!

In de omgeving van de uitlaatsierstukken en de uitlaateindpijpen altijd bijzonder voorzichtig zijn. Deze onderdelen laten afkoelen alvorens ze aan te raken.

 

Het rijgedrag van een beladen auto is afhankelijk van de verdeling van de bagage.

Bij het laden en transporteren van lading de volgende aanwijzingen lezen en opvolgen:

Aanwijzing 

De opklapbare bagageruimtebodem niet belasten met een puntbelasting en met niet meer dan 100 kg. Het gewicht gelijkmatig verdelen, opdat de bagageruimtebodem niet wordt beschadigd. Zo nodig een stabiele plaat onder de lading leggen. Erop letten dat door het vastsjorren van de bagage de belasting op de bagageruimtebodem wordt verhoogd.

Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
WAARSCHUWING De afstands-pilot DISTRONIC reageert niet op: personen of dieren stilstaande obstakels op de weg, bijvoorbeeld wachtende of ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Actieradius
Detectieafstand sensoren aan voorzijde Detectieafstand sensoren aan achterzijde Sensoren aan ...

KIA Picanto. Welkomstfunctie koplampen (indien van toepassing)
Wanneer de koplampen zijn ingeschakeld of in de stand AUTO staan, alle portieren (en de achterklep) zijn gesloten en vergrendeld en u op de ontgrendeltoets van de afstandsbediening of Smart Key d ...

Modellen: