Mercedes-Benz A-Klasse: Algemene aanwijzingen - Parkeerpilot - Rijsystemen - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Algemene aanwijzingen

De parkeerpilot is een elektronische parkeerhulp met ultrasone sensoren. Daarbij wordt de ruimte aan beide zijden van de auto gemeten. Een parkeersymbool geeft een geschikte parkeerplaats aan. Bij het in- en uitparkeren kunt u in dat geval door een actieve stuur- en remingreep worden ondersteund. Daarnaast kunt u nog beschikken over de PARKTRONIC-parkeerassistent .

Informatie 

De actieve remingreep is alleen beschikbaar bij auto's met automatische transmissie.

Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

De parkeerpilot is slechts een hulpmiddel. De bestuurder moet altijd zelf goed op de directe omgeving blijven letten. De bestuurder blijft te allen tijde verantwoordelijk voor het veilig manoeuvreren en parkeren. Bij het manoeuvreren of parkeren mogen zich geen personen, dieren of voorwerpen in het manoeuvreergebied bevinden; dit controleren.

Als de PARKTRONIC-parkeerassistent is uitgeschakeld, is ook de parkeerpilot niet beschikbaar.

WAARSCHUWING De auto beweegt bij het in- en uitparkeren opzij en kan daarbij ook op de andere rijstrook komen. Daardoor kunt u in botsing komen met andere weggebruikers. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

Op de andere verkeersdeelnemers letten. Eventueel stoppen of de parkeerprocedure met de parkeerpilot afbreken.

Aanwijzing 

Indien dit niet kan worden vermeden, alleen langzaam en onder een flauwe hoek over hindernissen zoals stoepranden rijden. Anders kunnen velgen en banden worden beschadigd.

 

De parkeerpilot kan mogelijk ook parkeerplekken aangeven die niet voor parkeren geschikt zijn, bijvoorbeeld:

Parkeeraanwijzingen: De parkeerpilot gebruiken voor parkeerplekken die: Bij auto's met uitgeklapte aanhangwagenvoorziening neemt de minimumlengte voor parkeerplekken iets toe.

Als er een aanhangwagen aan uw auto is aangekoppeld, mag de parkeerpilot niet worden gebruikt. Als de elektrische verbinding tussen de auto en aanhangwagen is aangesloten, is de parkeerpilot niet beschikbaar. De PARKTRONIC-parkeerassistent is voor de achterzijde uitgeschakeld.

Zie ook:

Toyota Aygo. Waarschuwingslampjes en controlelampjes
De waarschuwingslampjes en controlelampjes op het instrumentenpaneel en middenpaneel informeren de bestuurder over de status van de diverse systemen in de auto. Om de functie van alle lampj ...

Ford Ka+. SYNC gebruiken met telefoon
Handsfree bellen is een van de hoofdfuncties van SYNC. Ondadnks dat het systeem een verscheidenheid aan functies ondersteunt, zijn veel functies afhankelijk van de mobiele telefoon zelf. De ...

Toyota Aygo. Veilig rijden
Om veilig te kunnen rijden, moet u de stoel in de juiste positie zetten en de spiegels afstellen voordat u gaat rijden. De juiste houding achter het stuur Pas de hoek van de rugleuning zo ...

Modellen: