Mercedes-Benz A-Klasse: Algemene aanwijzingen - Wegrijden - Rijden - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz A-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz A-Klasse: Algemene aanwijzingen

WAARSCHUWING Auto's met automatische transmissie:

Als het motortoerental hoger is dan het stationair toerental en u de transmissiestand D of R inschakelt, kan de auto met een schok in beweging komen. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

Bij het inschakelen van transmissiestand D of R het rempedaal altijd stevig indrukken en niet tegelijkertijd gasgeven.  

Aanwijzing 

Auto's met handgeschakelde versnellingsbak: Tijdig schakelen en de zo mogelijk niet wielen laten doordraaien. Anders kan de auto beschadigd raken.

 

Bij het wegrijden voorzichtig gasgeven.

Na het wegrijden wordt de auto automatisch centraal vergrendeld. De borgpennen in de portieren gaan omlaag.

De portieren kunnen echter op elk moment van binnenuit worden geopend.

De automatische portiervergrendeling kan ook worden uitgeschakeld .

Alleen als het rempedaal is ingedrukt, kan de transmissie vanuit de stand in de gewenste transmissiestand worden geschakeld. Alleen dan kan de parkeervergrendeling worden opgeheven.

Alle auto's (behalve auto's in AMG-uitvoering): Als het rempedaal niet wordt ingedrukt, kan de DIRECT SELECT-keuzehendel wel worden bewogen, maar blijft de parkeervergrendeling ingeschakeld.

Auto's in AMG-uitvoering: Als het rempedaal niet wordt ingedrukt, kan de keuzehendel wel worden bewogen, maar blijft de parkeervergrendeling ingeschakeld.

Bij een versnellingsbakolietemperatuur onder 20 kan alleen bij draaiende motor vanuit de stand een andere transmissiestand worden ingeschakeld.

Informatie 

Na een koude start schakelt de transmissie bij hogere motortoerentallen. Op die manier komt de katalysator eerder op bedrijfstemperatuur.

Informatie over het automatisch vrijzetten van de elektrische parkeerrem .

Zie ook:

Mercedes-Benz A-Klasse. Naar achteren gericht kinderzitjesbevestigingssysteem
Als door omstandigheden een kind in een naar achteren gericht kinderzitjesbevestigingssysteem op de passagiersstoel wordt beveiligd, moet te allen tijde gewaarborgd zijn dat de passa ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Algemene aanwijzingen
Auto's met TIREFIT-set: De TIREFIT-set bevindt zich in de opbergruimte onder de bagageruimtebodem. Auto's met gereedschap voor het verwisselen van een wiel: Het gereedschap voor het ...

KIA Picanto. Handgeschakelde transmissie bedienen
De handgeschakelde transmissie heeft 5 vooruitversnellingen. Het schakelpatroon is aangebracht in de pookknop. Alle vooruitversnellingen zijn volledig gesynchroniseerd zodat het schakelen n ...

Modellen: