KIA Picanto: Wat is Bluetooth? - Telefoon (indien van toepassing) - Audio (zonder touchscreen) - Audiosysteem - KIA Picanto - InstructieboekjeKIA Picanto: Wat is Bluetooth?

WAARSCHUWING Afgeleid rijden
 • Concentreer u op de weg tijdens het rijden. De belangrijkste verantwoordelijkheid van de bestuurder ligt bij het veilig en legaal besturen van het voertuig. Bestuurders mogen geen apparaten gebruiken die ze in de hand moeten houden of andere uitrusting of voertuigsystemen die de bestuurder tijdens het sturen afleiden.
 • Kijk niet te lang naar het multimediascherm tijdens het rijden. Als u gedurende langere tijd naar het scherm staart, kunt u verkeersongelukken veroorzaken en dat kan leiden tot lichamelijke letsels.
 • Het koppelen van meerdere Bluetooth -apparaten en het gebruik van andere Bluetooth-functies worden niet ondersteund als het voertuig in beweging is. Parkeer het voertuig eerst voor uw eigen veiligheid.

 

LET OP Voor een veilige rit
 • Met Bluetooth kunnen bestuurders handenvrij bellen. Het verbinden van het audiosysteem met een telefoon met Bluetooth stelt de gebruiker in staat om comfortabel te bellen, oproepen te ontvangen en het telefoonboek te beheren.

  Voordat u gebruikmaakt van Bluetooth leest u de inhoud van deze gebruikershandleiding zorgvuldig door.

 • Het veelvuldig gebruiken of bedienen tijdens het rijden kan leiden tot onoplettendheid waardoor ongelukken kunnen ontstaan. Gebruik het apparaat niet te vaak tijdens het rijden.
 • Langere tijd naar het scherm kijken is gevaarlijk en kan leiden tot ongelukken. Kijk tijdens het rijden slechts kort op het scherm.

 

LET OP Voor u een Bluetooth-telefoon koppelt
 • Voordat u het audiosysteem met het Bluetooth-apparaat koppelt, controleert u of het mobiele apparaat Bluetooth-functies ondersteunt.
 • Zelfs als het mobiele apparaat Bluetooth ondersteunt, wordt het apparaat tijdens zoekacties niet gevonden als het apparaat is ingesteld op de status verborgen of als de Bluetooth is uitgeschakeld.

  Schakel de status verborgen uit of schakel de Bluetooth in voordat u een verbinding met het audiosysteem maakt.

 • Als de verbinding van een Bluetooth draadloze technologie-apparaat wordt verbroken, omdat het apparaat buiten het communicatiebereik is, het apparaat wordt uitgeschakeld of er een communicatiefout in de Bluetooth draadloze technologie optreedt, wordt er automatisch naar het betreffende apparaat met Bluetooth draadloze technologie gezocht en worden gevonden apparaten opnieuw verbonden.
 • Als u niet automatisch verbonden wilt worden met uw Bluetooth- apparaat, schakel de Bluetooth - functie in het Bluetooth-apparaat uit.
 • Er kan slechts één Bluetooth-apparaat per keer worden verbonden.
 • De Bluetooth-verbinding kan bij sommige Bluetooth-apparaten af en toe wegvallen. Zet de volgende stappen om opnieuw een verbinding te maken.
 1. Zet de Bluetooth-functie op uw Bluetooth-apparaat aan en uit en probeer het opnieuw.
 2. Zet het Bluetooth-apparaat uit/aan en probeer opnieuw.
 3. Verwijder de batterij uit het Bluetooth-apparaat, start het weer en probeer opnieuw verbinding te maken.
 4. Start het multimediasysteem opnieuw en probeer opnieuw verbinding te maken.
 5. Verwijder alle gekoppelde apparaten van het Bluetooth-apparaat en het audiosysteem en probeer daarna opnieuw.

 

LET OP Bij het gebruik van de Bluetooth -telefoon
 • Als het Bluetooth-apparaat niet gekoppeld of verbonden is, is het niet mogelijk om de Phone-modus te openen. Nadat u uw Bluetooth -apparaat aan uw wagen hebt gekoppeld, moet u de Bluetooth -functies gebruiken.
 • De handsfree-functies zijn niet beschikbaar als uw telefoon buiten het bereik van een telefoonnetwerk is (bijvoorbeeld in tunnels of in bergachtig gebied).
 • Als het telefoonsignaal zwak is of als het te rumoerig is binnen in de auto, is de gesprekspartner mogelijk moeilijk te verstaan.
 • Leg het Bluetooth-apparaat niet in de buurt van of in metalen voorwerpen, anders ontstaat mogelijk storing in de communicatie met het Bluetooth-systeem of de telefoonontvangst.
 • Wanneer het audiosysteem in een elektromagnetische omgeving wordt geplaatst, ontstaat mogelijk ruis.
 • Sommige Bluetooth-apparaten kunnen storingen veroorzaken in het audiosysteem. In dit geval kunt u het apparaat op een andere locatie opbergen om het probleem te verhelpen.
 • Als uw apparaat via Bluetooth- technologie is verbonden, raakt de batterij mogelijk sneller ontladen dan normaal, vanwege het uitvoeren van extra Bluetooth-functies.
 • Het volume en de geluidskwaliteit van de handsfree-gesprekken kunnen per Bluetooth-apparaat verschillen.
 • Als de verbindingsprioriteit is ingesteld zal er automatisch verbinding worden gemaakt met het apparaat met Bluetooth als het contact aan (IGN/ACC ON) gezet wordt. Ook als u buiten de auto staat, zal de Bluetooth-apparaat automatisch verbinding maken zodra u zich in de onmiddellijke nabijheid van de auto bevindt. Als u niet automatisch verbonden wilt worden met uw apparaat met Bluetooth schakel de functie Bluetooth in uw Bluetooth-apparaat uit.
 • Bij sommige Bluetooth-apparaten kan het starten van de motor terwijl er een handsfreegesprek met Bluetooth gevoerd wordt, ertoe leiden dat het gesprek beeindigd wordt door de overdracht van het handsfreegesprek naar de wagen. Als u uw telefoon buiten de auto gebruikt, schakel de functie Bluetooth in uw telefoon uit.
Zie ook:

Hyundai i10. Elektronische stuurbekrachtiging (EPS) systeem waarschuwingslamp (indien van toepassing)
Deze lampje gaat aan wanneer het contact naar de AAN positie wordt gedraaid en het zal uitgaan wanneer de motor aanslaat. De lamp gaat ook aan indien de EPS een storing heeft. Indien het aang ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Inrij-aanwijzingen
Belangrijke veiligheidsaanwijzingen Na aflevering van de auto of na een reparatie initialiseren de sensoren van enkele rij- en rijveiligheidssystemen zich gedurende een bepaalde ...

Mercedes-Benz A-Klasse. Terugzetten
WAARSCHUWING Bepaalde onderdelen in de motorruimte kunnen zeer heet zijn, bijvoorbeeld de motor, radiateur en onderdelen van het uitlaatsysteem. Bij werkzaamheden in de motorruimte ...

Modellen: