KIA Picanto: Onderdelen en functies aanvullend veiligheidssysteem - Airbag - Aanvullend veiligheidssysteem - Veiligheidssystemen van uw auto - KIA Picanto - InstructieboekjeKIA Picanto: Onderdelen en functies aanvullend veiligheidssysteem

Onderdelen en functies aanvullend veiligheidssysteem

De onderdelen van het aanvullend veiligheidssysteem zijn:

 1. Bestuurdersairbag*
 2. Airbag voorpassagier*
 3. Zijairbags*
 4. Gordijnairbags*
 5. Blokkeerautomaten met gordelspanners*
 6. Waarschuwingslampje airbag
 7. Airbagmodule (SRSCM)/Koprolsensor*
 8. Zijairbagsensoren*
 9. ON/OFF-schakelaar voorpassagiersairbag*
 10. Controlelampje voorpassagiersairbag ON/OFF *

*indien van toepassing

De SRSCM controleert constant alle componenten van het systeem als het contact in stand ON staat, om te bepalen of een aanrijding zwaar genoeg is om de airbags of de gordelspanners te activeren.

Het waarschuwingslampje AIRBAG " " op het dashboard brandt na het in stand ON zetten van het contact gedurende 6 seconden en het " " moet vervolgens uitgaan.

WAARSCHUWING Als een van de volgende condities zich voordoet, duidt dat op een storing in het airbagsysteem. Laat het systeem in dat geval nakijken door een professionele werkplaats. Kia raadt aan om een officiële Kia-dealer/ servicepartner te bezoeken.
 • Het lampje niet kort gaat branden als het contact in stand ON wordt gezet.
 • Het lampje na ongeveer 6 seconden niet uitgaat, maar blijft branden.
 • Het lampje gaat branden tijdens het rijden.
 • Het lampje knippert wanneer het contact in stand ON staat.

Onderdelen en functies aanvullend veiligheidssysteem

De airbags vóór bevinden zich in het stuurwiel en boven het dashboardkastje.

Als de SRSCM oordeelt dat de kracht waaraan de voorzijde van de auto wordt blootgesteld een bepaalde drempelwaarde overschrijdt, worden de airbags vóór automatisch geactiveerd.

Onderdelen en functies aanvullend veiligheidssysteem

Als de airbags worden geactiveerd, scheuren de afdekkappen op vooraf bepaalde plaatsen open als gevolg van de zich vullende airbags. Als deze openingen groter worden, kunnen de airbags geheel worden gevuld.

Onderdelen en functies aanvullend veiligheidssysteem

Een geheel gevulde airbag vertraagt in combinatie met een juist gedragen veiligheidsgordel de voorwaartse beweging van de bestuurder of de voorpassagier en beperkt zo de kans op hoofdletsel en letsel aan het bovenlichaam.

Nadat de airbag geheel gevuld is, begint hij direct weer leeg te lopen, zodat de bestuurder weer zicht op de weg krijgt en hij de auto weer kan besturen of anderszins kan bedienen.

Onderdelen en functies aanvullend veiligheidssysteem

WAARSCHUWING
 • Plaats geen accessoires, zoals bekerhouders, of stickers, enz. op het paneel boven het dashboardkastje in auto's met een voorpassagiersairbag.

  Dergelijke voorwerpen kunnen gevaarlijke projectielen worden en letsel veroorzaken wanneer de voorpassagiersairbag wordt geactiveerd.

 • Plaats een eventuele luchtverfrisser ook niet in de buurt van het instrumentenpaneel of op het dashboard.

  Dit kan een gevaarlijk projectiel worden en letsel veroorzaken wanneer de voorpassagiersairbag wordt geactiveerd.

 

WAARSCHUWING
 • Als de airbag wordt geactiveerd, is er een luide knal hoorbaar en komt er fijn stof vrij in de auto. Dit is normaal en niet gevaarlijk; het fijne poeder wordt gebruikt bij het vouwen van de airbags. Het stof dat vrijkomt bij het activeren van de airbag kan huid- of oogirritatie veroorzaken en astmatische klachten bij daarvoor gevoelige personen verergeren. Was de huid die in aanraking is gekomen met het stof dat vrijkomt bij het activeren van de airbag altijd af met koud water en een zachte zeepoplossing.
 • Het aanvullende veiligheidssysteem werkt alleen als het contact in stand ON staat. Als het airbagwaarschuwingslampje "" niet gaat branden of als het blijft branden als er na het in stand ON zetten van het contact 6 seconden verstreken zijn of de motor gestart is, of als het gaat branden tijdens het rijden, werkt het aanvullend veiligheidssysteem niet goed. Laat het systeem in dat geval nakijken door een professionele werkplaats. Kia raadt aan om een officiële Kia-dealer/servicepartner te bezoeken.
 • Zet voor het vervangen van een zekering of het losnemen van een accukabel het contact eerst in stand LOCK en verwijder de contactsleutel.

  Vervang of verwijder een zekering die aan het airbagsysteem gerelateerd is nooit als het contact in stand ON staat. Als deze waarschuwing niet wordt opgevolgd, gaat het waarschuwingslampje branden.

Zie ook:

Peugeot 108. Eco-mode
De eco-mode bepaalt de maximale gebruiksduur van een aantal functies om te voorkomen dat de accu ontladen raakt. Nadat de motor is afgezet, kunt u een aantal elektrische functies zoals het audios ...

KIA Picanto. Benzinemotor starten
1. Controleer of de parkeerrem is geactiveerd. 2. Handgeschakelde transmissie - Trap het koppelingspedaal volledig in en zet de versnellingspook in neutraal. Houd het koppelingspedaal en remped ...

Hyundai i10. Ventilator snelheidsregelaar
Alleen als het contact aan staat werkt de ventilator. Met de ventilator snelheidsregelaar kan de snelheid van de luchtstroom worden ingesteld. Om de snelheid te veranderen, draai de knop na ...

Modellen: